2500e Vinoloog van de Wijnacademie

30 maart 2017 | Thijs Jacobs

De Wijnacademie heeft tijdens een feestelijk diner op woensdag 29 maart haar 2500e diploma uitgereikt aan vinoloog Joey Hendriks, sommelier bij restaurant Wollerich in Sint Oedenrode.

In de sfeervolle ambiance van Grand Hotel V ontvingen naast Joey Hendriks nog eens 63 Vinologen van de Wijnacademie® uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het daarbij behorende vinologenspeldje. Daarnaast worden zij geregistreerd als RegisterVinoloog.

Vakkennis

Het diploma Vinoloog van de Wijnacademie® geldt als dé garantie in Nederland voor een gedegen en up-to-date vakkennis voor iedereen die in het dagelijks leven werkzaam is met wijn. Alleen deze door de branche-erkende titel geeft aan dat de kandidaat daadwerkelijk beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden.

2500e diploma

Inmiddels hebben meer dan 2500 studenten de examens met goed gevolg afgelegd en mogen de titel Vinoloog van de Wijnacademie® voeren. Joey Hendriks, de 2500e vinoloog op rij, werkt bij restaurant Wollerich, een restaurant met een Michelinster.  

Hendriks: ‘Door mijn opleiding ben ik bij Wollerich nu als sommelier in dienst. De eigenaresse van Wollerich is zelf ook Vinoloog van de Wijnacademie®, dus kent de waarde van de vakopleiding als geen ander.’
Met de studie is Joey een paar jaar bezig geweest. In het eerste jaar vindt er eens in de twee weken een cursusdag plaats, daarna is er de nodige zelfstudie vereist. Om de studie uiteindelijk te voltooien heeft de Wijnacademie een bijscholingstraject gerealiseerd waar Joey en een groep studenten aan deelgenomen hebben. Hendriks: ‘Naast het doornemen van de examenlesstof en het interactief oefenen en stimuleren van elkaar onder leiding van Ibert van der Waal MV werd er veel aandacht besteed aan de manier van studeren. Het is dankzij deze lessen dat ik mijn diploma nu in ontvangst kan nemen.’ 

Feestelijke uitreiking

Tijdens de uitreiking werden de trotse examenkandidaten één voor één naar voren geroepen om hun diploma in ontvangst te nemen. Allemaal zijn ze persoonlijk toegesproken door opleidingsmanager Klazien Vermeer en Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie. Ron Andes: ‘Met recht mogen deze examenkandidaten trots zijn op zichzelf. Tussen de 20.000 mensen werkzaam in de wijnbranche onderscheiden zij zich met hun diploma door hun brede kennis, hun bekwaamheid in het proeven en enorme passie voor alles wat met wijn te maken heeft.’

Over de Wijnacademie

De Wijnacademie is hét opleiding- en kenniscentrum voor wijn-gerelateerd onderwijs  in Nederland. Niet alleen wijn maar ook gedistilleerd hebben hun plek binnen de Wijnacademie. Vandaag de dag staat de Wijnacademie borg voor een opleidings- en examenprogramma van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau. De Wijnacademie faciliteert de examens voor de Wijnoorkonde (SDEN 2) en het Wijnbrevet (SDEN 3). En de Wijnacademie leidt op tot Vinoloog (SDEN 4), Magister Vini (SDEN 5) en Liquorist.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: