150.000 euro opgehaald in 8 uur

12 januari 2015 |
150.000 euro opgehaald in 8 uur<

Jan van Riel, eigenaar van familiebedrijf Bakkerij Van Riel, lanceert in mei 2015 een nieuwe formule van zijn broodbakkerij met ‘open winkel formule’ en lunchroom
in Tilburg: Bikken & Bakken. Om de nieuwe onderneming mede te financieren, haalde hij afgelopen vrijdag 9 januari via Collin Crowdfund in slechts 8 uur € 150.000,- op bij het publiek. Een bevestiging van het vertrouwen in deze nieuwe formule én van het potentieel van crowd finance voor de bakkerijwereld en de horeca, aldus Collin Crowdfund.

Beleving
In het nieuwe concept van Van Riel draait alles om beleving. Bij Bikken & Bakken kunnen consumenten vanaf mei 2015 terecht voor ambachtelijk brood maar ook voor een gezonde lunch en goede kop koffie. Onderscheidend kenmerk is de open winkel formule: vanuit de winkel en de lunchroom heeft iedereen zicht op de productie van de broden. Die worden vervaardigd met duurzame producten, zoveel mogelijk uit de streek. Hiertoe ging Van Riel onder meer een samenwerking aan met de lokale coöperatie Kempengoed. Van Riel: “Onze missie is om in een puur ambachtelijke omgeving te zorgen voor beleving. Door het ambachtelijke bakproces te laten zien. Door mensen de mogelijkheid te bieden in deze omgeving kennis te maken met duurzame, eerlijke producten en hen ervan te laten genieten.”

Niet-traditionele financieringsvorm
Ook in de financiering van de onderneming koos Van Riel voor een relatief nieuwe route: crowd finance. Via Collin Crowdfund staken 63 particuliere investeerders vrijdag in slechts 8 uur bedragen variërend van € 500- tot € 10.000,- (gemiddeld € 2.380,-) in de onderneming. Dat gebeurde in de vorm van een vijfjarige lening met maandelijkse aflossing en een vaste rente van 7%. Van Riel: “Bij Bikken & Bakken draait alles om het betrekken van mensen bij ons bedrijf, een eerlijk product en transparantie. Crowd finance als financieringsvorm sluit daar naadloos bij aan. Dat het enthousiasme zo groot zou zijn, konden we niet vermoeden, maar het geeft ontzettend veel energie.”

Ondernemers met visie
Bikken & Bakken is het 13e MKB-bedrijf dat in korte tijd financiering vindt voor zijn groeiplannen via Collin Crowdfund. Het platform dat sinds juni 2014 actief is signaleert dat er ontzettend veel kansen zijn voor innovatieve ondernemers. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund: “Ondernemers met een heldere visie en oog voor innovatie zijn te vinden in elke sector, dus ook in de bakkerijwereld en de horeca. Bikken & Bakken is een prachtig voorbeeld van hoe een ervaren ondernemer op innovatieve wijze invulling geeft aan een traditioneel ambacht. Investeerders voelen dat heel goed aan en hun vertrouwen blijkt dan ook groot.”

"#CROWDFUNDING":

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: