1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

16 februari 2016 |
1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie<

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,2 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met
vorig jaar zijn dit er 100.000 meer. Bijna 550.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en ruim 650.000 in het buitenland. De horeca kan zich opmaken voor een goede periode.

Bungalow favoriet
Tijdens de voorjaarsvakantie viert iets minder dan de helft (45%) van de Nederlandse vakantiegangers vakantie in eigen land. Zo’n 60 procent van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Zo’n 650.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een (wintersport)vakantie; Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en België zijn daarbij het meest populair.

Adviesdata voorjaarsvakantie
Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s Midden en Zuid van 20 tot en met 28 februari. De regio Noord heeft van 27 februari tot en met 6 maart voorjaarsvakantie. De schoolvakantieadviesdata in 2016 voor de voorjaarsvakantie vallen niet samen met de carnavalsweek. In de rooms-katholieke delen van het land is het te verwachten dat de scholen de adviesdata niet zullen aanhouden en vrij geven in de week wanneer carnaval valt. Dit betekent dat een groot deel van het zuiden vakantie had van zaterdag 6 februari tot en met zondag 14 februari 2016.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: