1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

16 februari 2016 |
1,2 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie<

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,2 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met
vorig jaar zijn dit er 100.000 meer. Bijna 550.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en ruim 650.000 in het buitenland. De horeca kan zich opmaken voor een goede periode.

Bungalow favoriet
Tijdens de voorjaarsvakantie viert iets minder dan de helft (45%) van de Nederlandse vakantiegangers vakantie in eigen land. Zo’n 60 procent van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Zo’n 650.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een (wintersport)vakantie; Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en België zijn daarbij het meest populair.

Adviesdata voorjaarsvakantie
Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s Midden en Zuid van 20 tot en met 28 februari. De regio Noord heeft van 27 februari tot en met 6 maart voorjaarsvakantie. De schoolvakantieadviesdata in 2016 voor de voorjaarsvakantie vallen niet samen met de carnavalsweek. In de rooms-katholieke delen van het land is het te verwachten dat de scholen de adviesdata niet zullen aanhouden en vrij geven in de week wanneer carnaval valt. Dit betekent dat een groot deel van het zuiden vakantie had van zaterdag 6 februari tot en met zondag 14 februari 2016.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: