Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart

20 maart 2017 | Thijs Jacobs
Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart<

De doorstart van Kasteel de Wittenburg is officieel een feit nu zowel het vastgoed als de exploitatie eigendom zijn geworden van de heer L.S. Hu. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische horecalocatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Hierin blijft exclusief gastheerschap centraal staan met een focus op de high end leisure markt en het zakelijke verenigingsleven. Op dit moment werkt chef-kok Marc Smeets aan een nieuwe kaart met pure, lichte smaken en een vleugje Oosterse kookstijl.

De afgelopen jaren was Kasteel de Wittenburg al lang niet meer alleen het toneel van het internationale bedrijfsleven, het werd ook de plek waar huwelijken, (tuin)concerten en evenementen georganiseerd worden. Directeur Meppelder vertaalde de bijzondere ambiance naar een breder concept, waarin het restaurant en het hotel tot bloei kwamen. Het onderhoud van het landgoed zal een speerpunt blijven om de exclusieve uitstraling te behouden. 

Culinair

Chef-kok Marc Smeets kreeg de opdracht om de keuken, met respect voor de klassieke basis, een eigentijdse smaak te geven. Smeets was eerder chef-kok in het Kurhaus Hotel, werkte samen met bekende Nederlandse top koks en richtte zijn eigen bedrijf MVL cooking op.  Met een nieuw team werkt Smeets op dit moment aan het realiseren van een klassieke bistro waar gasten a la carte kunnen genieten van lichte en pure smaken, voorzien van Oosterse elementen.

De Vereniging

De Vereniging zal met een nieuw bestuur weer een actieve vereniging worden, waar het bedrijfsleven, de politiek en ambassadeurs elkaar weten te vinden tijdens uiteenlopende bijeenkomsten.

De medewerkers, directie en eigenaar zijn enthousiast en trots om Kasteel de Wittenburg samen als unieke horecalocatie verder op de Nederlandse kaart te zetten. Deze zomer zullen zowel leden als niet leden kunnen genieten van een tuinconcert, diner dansant en een high-tea.
www.wittenburg.nl 

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: