Zwolle wil meer en betere horeca

27 december 2012 |
Zwolle wil meer en betere horeca<

De gemeente Zwolle wil verbetering en uitbreiding van het horeca-aanbod in de stad. De komende jaren zou er voldoende ruimte moeten zijn voor meer en innovatieve horecabedrijven.

Meer vierkante meters
Dat blijkt uit de nota Horecavisie Zwolle 2012-2017. In totaal mag er van de gemeente tot 2017 tussen de 2.700 en 3.000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte in de horeca bijkomen. Het merendeel hiervan (1.550 tot 1.850 m2) is gereserveerd voor restaurants.

Koffie- en crossover-concepten
Op het gebied van de horeca meent de gemeente dat het aantal hotelkamers, mede door de komst van het nieuwe Van der Valk hotel op peil is. Er is een kleine ruimte voor meer natte horeca. Op het gebied van fastservice is er nog ruimte voor healthy fastfood en shoarmazaken. Tenslotte missen nog koffieconcepten en mengfuncties van bijvoorbeeld horeca en detailhandel of horeca en cultuur.

Meer b&b's
Ook zijn er de wens om het aantal bed & breakfastkamers met 20 te laten toenemen. Uitgaande van het landelijk gemiddelde aantal kamers per b&b van 2,4 zouden er afgerond 8 logeeradressen bij kunnen komen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: