Zwolle wil meer en betere horeca

27 december 2012 |
Zwolle wil meer en betere horeca<

De gemeente Zwolle wil verbetering en uitbreiding van het horeca-aanbod in de stad. De komende jaren zou er voldoende ruimte moeten zijn voor meer en innovatieve horecabedrijven.

Meer vierkante meters
Dat blijkt uit de nota Horecavisie Zwolle 2012-2017. In totaal mag er van de gemeente tot 2017 tussen de 2.700 en 3.000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte in de horeca bijkomen. Het merendeel hiervan (1.550 tot 1.850 m2) is gereserveerd voor restaurants.

Koffie- en crossover-concepten
Op het gebied van de horeca meent de gemeente dat het aantal hotelkamers, mede door de komst van het nieuwe Van der Valk hotel op peil is. Er is een kleine ruimte voor meer natte horeca. Op het gebied van fastservice is er nog ruimte voor healthy fastfood en shoarmazaken. Tenslotte missen nog koffieconcepten en mengfuncties van bijvoorbeeld horeca en detailhandel of horeca en cultuur.

Meer b&b's
Ook zijn er de wens om het aantal bed & breakfastkamers met 20 te laten toenemen. Uitgaande van het landelijk gemiddelde aantal kamers per b&b van 2,4 zouden er afgerond 8 logeeradressen bij kunnen komen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: