Zwolle wil meer en betere horeca

27 december 2012 |
Zwolle wil meer en betere horeca<

De gemeente Zwolle wil verbetering en uitbreiding van het horeca-aanbod in de stad. De komende jaren zou er voldoende ruimte moeten zijn voor meer en innovatieve horecabedrijven.

Meer vierkante meters
Dat blijkt uit de nota Horecavisie Zwolle 2012-2017. In totaal mag er van de gemeente tot 2017 tussen de 2.700 en 3.000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte in de horeca bijkomen. Het merendeel hiervan (1.550 tot 1.850 m2) is gereserveerd voor restaurants.

Koffie- en crossover-concepten
Op het gebied van de horeca meent de gemeente dat het aantal hotelkamers, mede door de komst van het nieuwe Van der Valk hotel op peil is. Er is een kleine ruimte voor meer natte horeca. Op het gebied van fastservice is er nog ruimte voor healthy fastfood en shoarmazaken. Tenslotte missen nog koffieconcepten en mengfuncties van bijvoorbeeld horeca en detailhandel of horeca en cultuur.

Meer b&b's
Ook zijn er de wens om het aantal bed & breakfastkamers met 20 te laten toenemen. Uitgaande van het landelijk gemiddelde aantal kamers per b&b van 2,4 zouden er afgerond 8 logeeradressen bij kunnen komen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: