Zorgen KHN over nieuwe horecawet

31 december 2012 |
Zorgen KHN over nieuwe horecawet

Met het in werking treden van de nieuwe Drank- en Horecawet per 1 januari uit Koninklijke Horeca Nederland zorgen over de gebrekkige naleving. Nog niet alle gemeenten zijn er klaar voor.

Handhaving nieuwe verantwoordelijkheid
Eén van de belangrijkste wijzigingen van deze nieuwe wet houdt in dat gemeenten en burgemeesters de verantwoordelijkheid krijgen over de handhaving. KHN zegt diverse signalen uit het land te hebben ontvangen waaruit zou blijken dat de meeste gemeenten en/of burgemeesters nog niet klaar zijn voor deze nieuwe handhavingstaak. KHN heeft in een brief aan de Vereniging Nederlandse Gemeente haar zorgen geuit.

Géén tussenjaar
KHN constateert dat er zelfs gemeenten zijn die aangeven dat 2013 een overgangsjaar is als het gaat om de handhaving invulling te gaan geven. Deze gemeenten gaan pas met ingang van 2014 concreet van start. Een misvatting, want per 1 januari 2013 zijn gemeenten/burgemeesters echt verantwoordelijk.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zegt in een reactie al een tijd samen te werken met gemeenten en verwacht geen grote problemen bij de overdracht van de handhaving van de Drank- en Horecawet.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: