Zomers tafelen tijdens 8e Restaurant Week

21 juli 2010 |
Zomers tafelen tijdens 8e Restaurant Week

Van 23 tot en met 29 augustus komt DiningCity.com met een buitenkansje om nieuwe restaurants uit te proberen tijdens de achtste editie van de Restau-rantWeek. Zo’n 1.250 topres-taurants in Nederland bieden de mogelijkheid om tegen gereduceerde prijzen uit eten te gaan. Gedurende deze zomereditie van de Restaurant Week betaalt een bezoeker 25 euro voor een diner en 20 euro voor een lunch, beide drie gangen.

Sterke groei bezoekers
Tijdens de eerste editie van de Restaurant Week in 2006 gingen 25.000 bezoekers uit eten. Inmiddels is deze culinaire week, met 221.000 reserveringen tijdens de laatste editie, uitgegroeid tot het grootste horeca-evenement van Europa. Ondanks de omvang van het event zit het met de kwaliteit van de deelnemende restaurants zeker goed. DiningCity.com hanteert een strenge selectie waarbij ook de publieksbeoordeling van eerdere jaren meeweegt.

Beste restaurants
Alleen de 1.250 beste restaurants, van de meer dan 10.000 die Nederland rijk is, mogen deelnemen. Onder de deelnemende restaurants zijn ook meer dan 60 zaken die gewaardeerd worden met één, of meer Michelin-sterren, waaronder Ron Blaauw, Parkheuvel en de Zwetheul. Op de site is vanaf 22 juli een overzicht te vinden van alle deelnemende restaurants.

Reserveringen
Ook voor deze achtste editie van de Restaurant Week kan enkel online gereserveerd worden. Vanaf woensdagochtend 4 augustus 10 uur kunnen fijnproevers hun favoriete of juist nieuw te ontdekken restaurants boeken via www.restaurantweek.nl Vanwege het succes van de voorgaande edities wordt aangeraden niet te lang te wachten.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: