Zoete carpaccio

1 januari 2016 | Jorien Slager

Tijdens de warme zomermaanden kunnen ook klassieke gerechten wel een opfrisser gebruiken. Door carpaccio te combineren met blauwe bessen, amandel en een kletskop, krijgt het vertrouwde gerecht een zomerse uitstraling. Ga mee met de temperatuurverandering en serveer deze zoete lekkernij op uw terras.

Ingrediënten (per persoon)

100 gram blauwe bessen
80 gram dun gesneden carpaccio
50 gram gemengde sla
10 gram geschaafde amandel
10 gram Parmezaanse kaas

Ingrediënten blauwebessendressing

10 blauwe bessen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
peper en zout

Ingrediënten kletskop (20 stuks)

50 gram blauwe bessen
110 gram suiker
30 gram gezeefde bloem
60 gram boter

Bereiding 

Maak de kletskoppen door de blauwe bessen tot sap of pulp te pureren. Kneus de geschaafde amandel en smelt de boter. Voeg de gezeefde bloem, suiker, fijne amandel en als laatste de gesmolten boter bij de blauwebessensap of -pulp. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smeer met een eetlepel een dun laagje van het mengsel op een bakplaat met bakpapier. De vorm is zelf te bepalen. Bak de kletskoppen in circa zeven minuten af en laat ze afkoelen, zodat ze hard worden en gemakkelijk van het bakpapier af te halen zijn. Maak de blauwebessendressing door de mosterd, olijfolie, peper en zout bij de witte wijnazijn te voegen. Pureer tien blauwe bessen en voeg deze aan de dressing toe. Leg de carpaccio op een groot bord, maak de gemengde sla aan met de blauwebessendressing en schik het geheel op het midden van het bord. Strooi de geschaafde amandel en Parmezaanse kaas om het gerecht heen. Garneer het geheel af door de blauwebessendressing op de rand van het bord te lepelen en de kletskop en een paar blauwe bessen op het bord te leggen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: