Zoete carpaccio

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Zoete carpaccio

Tijdens de warme zomermaanden kunnen ook klassieke gerechten wel een opfrisser gebruiken. Door carpaccio te combineren met blauwe bessen, amandel en een kletskop, krijgt het vertrouwde gerecht een zomerse uitstraling. Ga mee met de temperatuurverandering en serveer deze zoete lekkernij op uw terras.

Ingrediënten (per persoon)

100 gram blauwe bessen
80 gram dun gesneden carpaccio
50 gram gemengde sla
10 gram geschaafde amandel
10 gram Parmezaanse kaas

Ingrediënten blauwebessendressing

10 blauwe bessen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
peper en zout

Ingrediënten kletskop (20 stuks)

50 gram blauwe bessen
110 gram suiker
30 gram gezeefde bloem
60 gram boter

Bereiding 

Maak de kletskoppen door de blauwe bessen tot sap of pulp te pureren. Kneus de geschaafde amandel en smelt de boter. Voeg de gezeefde bloem, suiker, fijne amandel en als laatste de gesmolten boter bij de blauwebessensap of -pulp. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smeer met een eetlepel een dun laagje van het mengsel op een bakplaat met bakpapier. De vorm is zelf te bepalen. Bak de kletskoppen in circa zeven minuten af en laat ze afkoelen, zodat ze hard worden en gemakkelijk van het bakpapier af te halen zijn. Maak de blauwebessendressing door de mosterd, olijfolie, peper en zout bij de witte wijnazijn te voegen. Pureer tien blauwe bessen en voeg deze aan de dressing toe. Leg de carpaccio op een groot bord, maak de gemengde sla aan met de blauwebessendressing en schik het geheel op het midden van het bord. Strooi de geschaafde amandel en Parmezaanse kaas om het gerecht heen. Garneer het geheel af door de blauwebessendressing op de rand van het bord te lepelen en de kletskop en een paar blauwe bessen op het bord te leggen.

Overig nieuws