Zoektocht naar grootste culinaire talent

31 juli 2014 |
Zoektocht naar grootste culinaire talent

Euro-Toques Nederland is op zoek naar het grootste culinaire talent van het land. Een talent dat kan bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de Nederlandse keuken. De opdracht is dat jonge chefs reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst.

Creatief en innovatief
De gerechten dienen hedendaags te zijn in opmaak en smaken en ingrediënten dienen herkenbaar te blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. ??Ben jij een jonge talentvolle zelfstandig werkend kok met een passie voor eten? Geeft traditie inspiratie op jouw creativiteit? Heb jij wat er nodig is om het te maken naar de finale? Hier is jouw kans!

Drive en passie
Bent je gepassioneerd? Ben jij een getalenteerde zelfstandig werkend kok met veel enthousiasme? Heb jij de drive en vastberadenheid om ervoor te gaan? Afgezien van het feit de leeftijd tussen 18-26 jaar, zijn dit de enige criteria. Goed eten komt in vele gedaanten, en dat doen goede koks ook.

De voorwaarden
? Je moet 18-26 jaar oud zijn, en zelfstandig werkend kok zijn in een restaurant
? Je hoeft geen Euro-Toques lid te zijn
? De wedstrijd is geopend voor inzendingen op dinsdag 1 juli
? De deadline voor aanmelding is maandag 1 september om 03:00
? Na de online sluitingsdatum, zullen de kandidaten bericht krijgen of ze door zijn
naar de voorronde van de wedstrijd en krijgen dan meer informatie

De wedstrijd bestaat uit:
? Een Social media thema: hoe promoot je jezelf en breng je je gerechten naar buiten. o Een black box, op 22-23 september tijdens Gastvrij Rotterdam kom je op het
kookpodium koken.
? Een interview, dat zal leiden tot de selectie van onze drie finalisten!

De zes halve finale deelnemers zullen strijden in een finale Culinaire Vaardigheidstest. De competitie en eindpresentatie zal plaatsvinden op 10 november tijdens Gastronomie 2014 in Utrecht.

De drie finalisten krijgen:
Een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – porseleinen schaal van Villeroy en Boch – een scherp aandenken van Fissler-horeca-pannen.nl.

De winnaar krijgt:
Een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa naar keuze, met een zakgeld van 500,00 euro aangeboden door Rosval keukeninrichtingen, en een redactioneel stuk in het blad Chef’s Magazine van de stage en een professionele culinaire fotoshoot van 4 uur in de studio van Detail in Beeld door Leon Frenken.
Kijk hier voor het "aanmeldformulier":http://euro-toques.nl/over-ons/wedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: