Zoektocht naar grootste culinaire talent

31 juli 2014 |
Zoektocht naar grootste culinaire talent<

Euro-Toques Nederland is op zoek naar het grootste culinaire talent van het land. Een talent dat kan bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de Nederlandse keuken. De opdracht is dat jonge chefs reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst.

Creatief en innovatief
De gerechten dienen hedendaags te zijn in opmaak en smaken en ingrediënten dienen herkenbaar te blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. ??Ben jij een jonge talentvolle zelfstandig werkend kok met een passie voor eten? Geeft traditie inspiratie op jouw creativiteit? Heb jij wat er nodig is om het te maken naar de finale? Hier is jouw kans!

Drive en passie
Bent je gepassioneerd? Ben jij een getalenteerde zelfstandig werkend kok met veel enthousiasme? Heb jij de drive en vastberadenheid om ervoor te gaan? Afgezien van het feit de leeftijd tussen 18-26 jaar, zijn dit de enige criteria. Goed eten komt in vele gedaanten, en dat doen goede koks ook.

De voorwaarden
? Je moet 18-26 jaar oud zijn, en zelfstandig werkend kok zijn in een restaurant
? Je hoeft geen Euro-Toques lid te zijn
? De wedstrijd is geopend voor inzendingen op dinsdag 1 juli
? De deadline voor aanmelding is maandag 1 september om 03:00
? Na de online sluitingsdatum, zullen de kandidaten bericht krijgen of ze door zijn
naar de voorronde van de wedstrijd en krijgen dan meer informatie

De wedstrijd bestaat uit:
? Een Social media thema: hoe promoot je jezelf en breng je je gerechten naar buiten. o Een black box, op 22-23 september tijdens Gastvrij Rotterdam kom je op het
kookpodium koken.
? Een interview, dat zal leiden tot de selectie van onze drie finalisten!

De zes halve finale deelnemers zullen strijden in een finale Culinaire Vaardigheidstest. De competitie en eindpresentatie zal plaatsvinden op 10 november tijdens Gastronomie 2014 in Utrecht.

De drie finalisten krijgen:
Een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – porseleinen schaal van Villeroy en Boch – een scherp aandenken van Fissler-horeca-pannen.nl.

De winnaar krijgt:
Een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa naar keuze, met een zakgeld van 500,00 euro aangeboden door Rosval keukeninrichtingen, en een redactioneel stuk in het blad Chef’s Magazine van de stage en een professionele culinaire fotoshoot van 4 uur in de studio van Detail in Beeld door Leon Frenken.
Kijk hier voor het "aanmeldformulier":http://euro-toques.nl/over-ons/wedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: