Je hebt gezocht op: Pinot Noir

Meer medailles dan ooit bij de Wijnkeuring voor de Lage Landen 2024
De Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 heeft een recordaantal medailles opgeleverd voor wijngaardeniers uit Nederland en België. Tijdens het eers...

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024
Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...

WK Blindproeven van wijn 2022; Luxemburg kampioen, nette prestatie voor Nederland
Met een fraaie score van 139 punten heeft Luxemburg de tiende editie van het WK Blindproeven gewonnen, net voor Portugal (123 pnt) en Spanje (122 pnt)...
"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"
Op zijn 25ste nam Willem Schaafsma het luxe Restaurant Eindeloos over, dat hij kende uit zijn stagetijd. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was z...

Nieuw interieur voor Limburgs toprestaurant De Leuf
Restaurant De Leuf in het Zuid-Limburgse Ubachsberg heeft een nieuw interieur. Het toprestaurant van de familie Van de Bunt kreeg een eigentijdse inri...

Een Primeur op de derde donderdag van november? Schenk Beaujolais!
Het is bijna zover… "Le nouveau Beaujolais est arrivé!" Zo wordt sinds 1985 iedere derde donderdag in november op een feesteli...

Vis moet zwemmen; de beste wijnviscombinaties
Traditioneel gezien laat vis zich het best begeleiden door witte wijn. De tijden zijn echter veranderd. Chefs en sommeliers denken buiten de gebaande...

Column Sico de Moel: toekomst
Een robot rijdt door de wijngaard en controleert de druiven op de ontwikkeling van suikergehalte, kleur en aroma´s. Drones brengen de druivenmes...

Leg de rode wijn maar in de koelkast
Rode wijn wordt vaak te warm gedronken. Vroeger was de kamertemperatuur rond de 18 graden. Tegenwoordig is dat veel hoger, dus schenken op kamertemper...

Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt
Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De w...

Voorjaarswijnen: Het terrasseizoen is geopend!
Hoe beter het terrasweer, des te eerder gaat de wijnfles open. Zorg voor een uitgekiende selectie van elegante wijnen met een frisse smaak en een iets...

Eigen wijngaard voor Amsterdam
Voor Â225 kan iedereen een stukje grond pachten bij station Sloterdijk, waar Amsterdam een eigen wijngaard krijgt. Stichting No Chateau heeft van de...

Academie voor Gastronomie feliciteert geslaagden
Vorige week ontvingen 33 gedreven vakmensen uit de horeca en wijnwereld het hoog aangeschreven diploma Professioneel Gastronoom-Sommelier niveau 3. D...

W&O Wijn en opleiding
Sommelier Martijn van den Hurk laat in een serie van zes artikelen zijn licht schijnen over wijn & opleiding in de horeca. Aflevering 2. *Makreel i...

Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011
Bartender Chris Oosterveen is op de barbeurs Venuez uitgeroepen tot de Nederlandse Thee Sommelier van 2011. Zijn theepresentatie werd door de vakjury...

Onder de loep: Domaine Jean-Paul Schmitt
Dinsdag 24 november vond in Restaurant Podium in Utrecht een lunch plaats voor een zeer klein gezelschap. Onderwerp van aandacht waren de bijzondere w...