Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011

6 april 2011 |
Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011<

Bartender Chris Oosterveen is op de barbeurs Venuez uitgeroepen tot de Nederlandse Thee Sommelier van 2011. Zijn theepresentatie werd door de vakjury als mooi, eenvoudig en doeltreffend bestempeld. Oosterveen zal later dit jaar afreizen naar de International School of Tea op Sri Lanka.

Derde thee sommelier
Oosterveen is de derde op rij die de titel Dilmah Thee Sommelier mag dragen. In 2009 werd Robert Schinkel verkozen en vorig jaar viel de eer te beurt aan Kasia Vermaire, die daarmee de eerste vrouwelijke thee sommelier was.

Thee-spijs combinaties
Chris Oosterveen (25) richtte recentelijk een tearoom in Den Haag op die hij zelf een ware ‘Dilmah experience’ noemde. Hij verblufte de jury met een spoom van Darjeeling, munt, limoensorbet en appelsap. ‘Geserveerd op de juiste temperatuur, fantastisch voor een zomeravond bij de barbecue’ aldus het jury rapport. Voor de combinatie met gerechten koos de jonge bartender een zwarte Uda Watte thee (een ‘cru’ die wel eens de Pinot Noir van de thee wordt genoemd) bij een veenbessenpaté, waarbij volgens de jury ‘de thee het fruit in de paté naar boven haalde’. Zijn traditionele theepresentatie van Dilmah Sencha green Tea werd als ‘zeer prettig’ ervaren.

Experts in jury
De vakjury bestond uit Thee Sommelier Oebele Kempenaar, Jolanda Stoffels van de Nederlandse brancheorganisatie voor koffie en Thee (KNVKT), culinair journalist Jacques Hermus en Janneke Heitlager, van Dilmah importeur Madal Bal.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: