Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011

6 april 2011 |
Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011<

Bartender Chris Oosterveen is op de barbeurs Venuez uitgeroepen tot de Nederlandse Thee Sommelier van 2011. Zijn theepresentatie werd door de vakjury als mooi, eenvoudig en doeltreffend bestempeld. Oosterveen zal later dit jaar afreizen naar de International School of Tea op Sri Lanka.

Derde thee sommelier
Oosterveen is de derde op rij die de titel Dilmah Thee Sommelier mag dragen. In 2009 werd Robert Schinkel verkozen en vorig jaar viel de eer te beurt aan Kasia Vermaire, die daarmee de eerste vrouwelijke thee sommelier was.

Thee-spijs combinaties
Chris Oosterveen (25) richtte recentelijk een tearoom in Den Haag op die hij zelf een ware ‘Dilmah experience’ noemde. Hij verblufte de jury met een spoom van Darjeeling, munt, limoensorbet en appelsap. ‘Geserveerd op de juiste temperatuur, fantastisch voor een zomeravond bij de barbecue’ aldus het jury rapport. Voor de combinatie met gerechten koos de jonge bartender een zwarte Uda Watte thee (een ‘cru’ die wel eens de Pinot Noir van de thee wordt genoemd) bij een veenbessenpaté, waarbij volgens de jury ‘de thee het fruit in de paté naar boven haalde’. Zijn traditionele theepresentatie van Dilmah Sencha green Tea werd als ‘zeer prettig’ ervaren.

Experts in jury
De vakjury bestond uit Thee Sommelier Oebele Kempenaar, Jolanda Stoffels van de Nederlandse brancheorganisatie voor koffie en Thee (KNVKT), culinair journalist Jacques Hermus en Janneke Heitlager, van Dilmah importeur Madal Bal.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: