Academie voor Gastronomie feliciteert geslaagden

7 juli 2014 |
Academie voor Gastronomie feliciteert geslaagden<

Vorige week ontvingen 33 gedreven vakmensen uit de horeca en wijnwereld het hoog aangeschreven diploma Professioneel Gastronoom-Sommelier
niveau 3. Deze wijn-spijs certificaten werden in De Echoput te Apeldoorn uitgereikt door oprichter Peter Klosse, Edwin Raben van Edwines.com en Anja Vondenhoff, Weinakademiker en werkzaam als wijndocente bij De Academie voor Gastronomie en bij Aventus. Smaakprofessor Klosse was zeer te spreken over de kwaliteit en inzet van de groep en zette de gediplomeerden letterlijk in het zonnetje op het bordes van zijn hotel. Aansluitend werd er een gastronomische 4-gangenlunch geserveerd. Deze was samengesteld op basis van de smaken van vier geselecteerde wijnen van Pays d’Oc IGP.

Aanmoedigingsprijs
Tijdens de uitreiking werd Lotte Veneman, werkzaam als sommelier bij restaurant de Nederlanden extra gehonoreerd. Zij ontving een speciale aanmoediging omdat zij volgens de docenten van De Academie voor Gastronomie een Nederlands wijn-spijs boegbeeld in wording is. Veneman behaalde haar diploma dan ook met gemiddeld een 9. In totaal ontvingen 33 vakmensen hun diploma tijdens deze middag. Vele van deze personen zijn werkzaam in de Nederlandse tophoreca. De lijst met restaurants waar de gediplomeerden werkzaam zijn was ook dit jaar weer indrukwekkend met o.a.: Bolenius, Pure C, Bij Jef, Boreas, Callas, Ciel Bleu, Cordial en dus De Nederlanden.

Thematische lunch
Het menu van de lunch stond in het teken van de wijnen van Pays d’Oc IGP. Klosse en zijn brigade hadden, na een uitgebreide proefsessie samen met de nieuwe chef-kok van De Echoput, Peter Paul van den Breemen, een interessante 4-gangenlunch samengesteld. In het menu werd verrassend gekozen om de Pinot Noir te serveren bij het tussengerecht met vis. Daarnaast werd de hout gelagerde Zuid-Franse Chardonnay gecombineerd met de lokale geitenkaas uit het nabij gelegen Stroe.

De Academie voor Gastronomie
De Academie voor Gastronomie biedt diverse cursussen en trainingen over wijn, koken, smaak en gastronomie aan. De missie van de Academie is om de kennis op het gebied van smaak en het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen. De diploma's van De Academie voor Gastronomie worden uitgegeven door het Centraal Instituut voor Gastronomie Examens (CIGE). Voor de wijndiploma's werken zij samen met de Wine & Spirit Education Trust (WSET) in London.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: