Zo duur is een fles wijn in 65 landen

27 oktober 2016 | Jorien Slager

Wijntoerisme is populair. SHAREaACAMPER kwam onlangs met de Wijnprijsindex 2016: een overzicht van wat je voor een fles wijn betaalt in 65 landen over de hele wereld. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk aan de accijnzen, de handel met lokale wijnboeren en natuurlijk het soort wijn. Om de index samen te stellen keek het bedrijf naar de prijs van rode en witte lokaal geproduceerde wijn én de gemiddelde prijs van een aantal wijdverspreide importwijnen.

Nederland staat op de 27ste plaats. Je bent hier ongeveer 13,60 euro kwijt voor een lokaal geproduceerde wijn en 10,72 euro voor een geïmporteerde wijn. 

Vijf duurste landen om wijn te drinken:


5. Zuid-Korea: produceert geen eigen wijn, € 25,08 import
4. Israël: € 13,50 lokaal, € 40,48 import
3. Malediven: produceert geen eigen wijn, € 32,05 import
2. Singapore: produceert geen eigen wijn, € 34,42 import
1. Verenigde Arabische Emiraten: produceert geen eigen wijn, € 34,85 import

Vijf goedkoopste landen om wijn te drinken:


5. Panama: produceert geen eigen wijn, € 8,28
4. Argentinië: € 8,51 lokaal, € 7,33 import
3. Tsjechië: € 5,86 lokaal, € 9,21 import
2. Servië: € 7,25 lokaal, € 7,72 import
1. Paraguay: € 5,25 lokaal, € 8,25 import

Bekijk de complete lijst hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: