Zo duur is een fles wijn in 65 landen

27 oktober 2016 | Jorien Slager

Wijntoerisme is populair. SHAREaACAMPER kwam onlangs met de Wijnprijsindex 2016: een overzicht van wat je voor een fles wijn betaalt in 65 landen over de hele wereld. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk aan de accijnzen, de handel met lokale wijnboeren en natuurlijk het soort wijn. Om de index samen te stellen keek het bedrijf naar de prijs van rode en witte lokaal geproduceerde wijn én de gemiddelde prijs van een aantal wijdverspreide importwijnen.

Nederland staat op de 27ste plaats. Je bent hier ongeveer 13,60 euro kwijt voor een lokaal geproduceerde wijn en 10,72 euro voor een geïmporteerde wijn. 

Vijf duurste landen om wijn te drinken:


5. Zuid-Korea: produceert geen eigen wijn, € 25,08 import
4. Israël: € 13,50 lokaal, € 40,48 import
3. Malediven: produceert geen eigen wijn, € 32,05 import
2. Singapore: produceert geen eigen wijn, € 34,42 import
1. Verenigde Arabische Emiraten: produceert geen eigen wijn, € 34,85 import

Vijf goedkoopste landen om wijn te drinken:


5. Panama: produceert geen eigen wijn, € 8,28
4. Argentinië: € 8,51 lokaal, € 7,33 import
3. Tsjechië: € 5,86 lokaal, € 9,21 import
2. Servië: € 7,25 lokaal, € 7,72 import
1. Paraguay: € 5,25 lokaal, € 8,25 import

Bekijk de complete lijst hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: