'Portiegrootte minus 40 procent, levensjaren gast plus 20'

4 juli 2012 |
'Portiegrootte minus 40 procent, levensjaren gast plus 20'<

Brits onderzoek toont aan dat je langer kan leven door minder te eten. Na tests op muizen en fruitvliegjes berekenden wetenschappers dat 40 procent minder eten de mens 20 extra levensjaren op kan leveren.

Veroudering
Voorlopig zijn de uitslagen nog theoretisch, want het onderzoek loopt 'pas' 10 jaar. Door gematigd te eten en met het gebruik van medicijnen zouden verouderingsprocessen geremd worden waardoor men langer leeft.

Minder uit eten?
Is dit onderzoek koren op de molen van diëtisten en obesitasbestrijders? Is het de doodsteek van all you can eat restaurants? Is dit überhaupt geen goed nieuws voor de branche? Betekent minder eten dan direct ook minder 'uit eten'?

Restaureren
De definitieve resultaten van het onderzoek worden pas over een aantal decennia verwacht. In de tussentijd kunnen koks het beste de herkomst van het woord restaurant in het achterhoofd houden. Het allereerste restaurant in Parijs begon immers met een krachtige soep waar de gasten (eerder patiënten) van aansterkten. Restaureren, letterlijk en figuurlijk. Dat doen we en dat blijven we doen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: