Zilveren feest bij Restaurant de Witte Zwaan

Auteur: David Bakker
27 maart 2018
Zilveren feest bij Restaurant de Witte Zwaan

Op 1 april 1993 heeft René Agterberg, nadat hij er al even werkzaam was, de Witte Zwaan officieel overgenomen. Samen met gastheer Ronald van Leeuwen heeft hij de Witte Zwaan succesvol opgestart. Zij voerden een kaart met allerlei klassieke gerechten, waarmee René zichzelf in de Bilt bekend heeft gemaakt. Zes dagen per week stonden René en Ronald klaar voor lunch en diner, op dat moment was er verder nog bijna geen personeel in dienst. Ongeveer acht jaar geleden is René samen gaan werken met compagnon en tevens neef Theo Agterberg. Samen zijn zij gegroeid naar inmiddels drie restaurants in de Bilt en Utrecht. De Witte Zwaan zal altijd het ‘kindje’ van René blijven, daar is immers het verhaal begonnen.

Zoon Timo

De oudste zoon van René, Timo Agterberg, is opgegroeid in het restaurant. Een jaar voor de overname kwam hij ter wereld. Eerst mocht hij toekijken in de Maxi-Cosi hoe zijn vader aan het koken was. Op het moment dat hij kon lopen stond hij zijn eerste champignons te snijden op een limonadekratje, omdat hij anders niet boven de werkbank uit kwam. De liefde voor het vak is daar begonnen.

Teambuilding

Op dit moment staat Timo aan het roer in de Witte Zwaan. Sinds ongeveer drie jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes. De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land. Maar zoals Timo zegt: “Je moet de juiste mensen om je heen verzamelen en weten wat je aan elkaar hebt, pas dan kun je je als team op de kaart zetten!” Als JRE-lid sinds ruim een jaar, landelijk winnaar van de Restaurant 10-Daagse en verschillende noteringen in gidsen als de Lekker, Gault Millau en Michelin gids mag gesteld worden dat het team van de Witte Zwaan op de goede weg is.

Overig nieuws