Zilveren feest bij Restaurant de Witte Zwaan

27 maart 2018 | David Bakker
Zilveren feest bij Restaurant de Witte Zwaan<

Op 1 april 1993 heeft René Agterberg, nadat hij er al even werkzaam was, de Witte Zwaan officieel overgenomen. Samen met gastheer Ronald van Leeuwen heeft hij de Witte Zwaan succesvol opgestart. Zij voerden een kaart met allerlei klassieke gerechten, waarmee René zichzelf in de Bilt bekend heeft gemaakt. Zes dagen per week stonden René en Ronald klaar voor lunch en diner, op dat moment was er verder nog bijna geen personeel in dienst. Ongeveer acht jaar geleden is René samen gaan werken met compagnon en tevens neef Theo Agterberg. Samen zijn zij gegroeid naar inmiddels drie restaurants in de Bilt en Utrecht. De Witte Zwaan zal altijd het ‘kindje’ van René blijven, daar is immers het verhaal begonnen.

Zoon Timo

De oudste zoon van René, Timo Agterberg, is opgegroeid in het restaurant. Een jaar voor de overname kwam hij ter wereld. Eerst mocht hij toekijken in de Maxi-Cosi hoe zijn vader aan het koken was. Op het moment dat hij kon lopen stond hij zijn eerste champignons te snijden op een limonadekratje, omdat hij anders niet boven de werkbank uit kwam. De liefde voor het vak is daar begonnen.

Teambuilding

Op dit moment staat Timo aan het roer in de Witte Zwaan. Sinds ongeveer drie jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes. De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land. Maar zoals Timo zegt: “Je moet de juiste mensen om je heen verzamelen en weten wat je aan elkaar hebt, pas dan kun je je als team op de kaart zetten!” Als JRE-lid sinds ruim een jaar, landelijk winnaar van de Restaurant 10-Daagse en verschillende noteringen in gidsen als de Lekker, Gault Millau en Michelin gids mag gesteld worden dat het team van de Witte Zwaan op de goede weg is.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Awards Culinair
Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan L...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Utrecht) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaar...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: