Zilveren feest bij Restaurant de Witte Zwaan

27 maart 2018 | David Bakker
Zilveren feest bij Restaurant de Witte Zwaan<

Op 1 april 1993 heeft René Agterberg, nadat hij er al even werkzaam was, de Witte Zwaan officieel overgenomen. Samen met gastheer Ronald van Leeuwen heeft hij de Witte Zwaan succesvol opgestart. Zij voerden een kaart met allerlei klassieke gerechten, waarmee René zichzelf in de Bilt bekend heeft gemaakt. Zes dagen per week stonden René en Ronald klaar voor lunch en diner, op dat moment was er verder nog bijna geen personeel in dienst. Ongeveer acht jaar geleden is René samen gaan werken met compagnon en tevens neef Theo Agterberg. Samen zijn zij gegroeid naar inmiddels drie restaurants in de Bilt en Utrecht. De Witte Zwaan zal altijd het ‘kindje’ van René blijven, daar is immers het verhaal begonnen.

Zoon Timo

De oudste zoon van René, Timo Agterberg, is opgegroeid in het restaurant. Een jaar voor de overname kwam hij ter wereld. Eerst mocht hij toekijken in de Maxi-Cosi hoe zijn vader aan het koken was. Op het moment dat hij kon lopen stond hij zijn eerste champignons te snijden op een limonadekratje, omdat hij anders niet boven de werkbank uit kwam. De liefde voor het vak is daar begonnen.

Teambuilding

Op dit moment staat Timo aan het roer in de Witte Zwaan. Sinds ongeveer drie jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes. De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land. Maar zoals Timo zegt: “Je moet de juiste mensen om je heen verzamelen en weten wat je aan elkaar hebt, pas dan kun je je als team op de kaart zetten!” Als JRE-lid sinds ruim een jaar, landelijk winnaar van de Restaurant 10-Daagse en verschillende noteringen in gidsen als de Lekker, Gault Millau en Michelin gids mag gesteld worden dat het team van de Witte Zwaan op de goede weg is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: