'Zet garnalenkroket weer op kaart Hotel New York'

1 maart 2017 | Roy Spijker

Jan van den Bos uit Spijkenisse is een actie gestart om de garnalenkroket weer terug op de kaart te krijgen in het Restaurant van Hotel New York. Sinds oktober zijn de kroketjes niet meer te krijgen in het beroemde Rotterdamse hotel, omdat volgens general manager Roel Dusseldorp de Hollandse garnaal op dit moment simpelweg te duur is.

Van den Bos zegt in het AD verbaasd te zijn dat het product van de kaart is gehaald. "Het is een bekend Rotterdams product dat enorm goed loopt. Veel gasten komen in de middag even snel naar Hotel New York om een garnalenkroketje voor de lunch te halen."

Oproep

Aan al zijn vrienden en kennissen heeft Jan van den Bos gevraagd of zij een mail willen sturen naar Westcord, de eigenaar van het hotel. De Spijkenisser heeft namelijk het idee dat langzaamaan het Rotterdamse karakter uit Hotel New York Verdwijnt. Met deze actie probeert hij dit tegen te gaan. Al 125 mensen hebben op de oproep van Van den Bos gereageerd.

Vers

De garnalenkroketjes van Hotel New York worden vers gemaakt. General Manager Roel Dusseldorp laat aan het AD weten dat het dit graag wil blijven doen, maar dat de eters niet te veel wil laten betalen voor een garnalenkroket. Als de prijzen van de Hollandse garnaal weer daalt, komt het gerecht weer op de kaart te staan. Tot die tijd heeft Hotel New York de verse zalmkroketjes als vervanger.


 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: