Zes vrouwelijke finalisten Bartender of the Year

24 augustus 2015
Zes vrouwelijke finalisten Bartender of the Year

Tijdens de World Class Bartender of the Year competitie die eind van deze maand in Kaapstad plaatsvindt, zullen dit jaar zes vrouwen deelnemen.
Dit aantal vrouwelijke finalisten is in de World Class geschiedenis nog niet voorgekomen. De competitie wordt voor de zevende keer georganiseerd en ditmaal strijden er 55 finalisten uit 50 verschillende landen om de wereldtitel.

~Foto: Tony Perez~

*Tess Posthumus*
Bartending wordt van oudsher gezien als een beroep voor mannen, maar de vrouwelijke bartenders zijn in opkomst. Vrouwen hebben in de laatste jaren een stempel gedrukt op de wereldwijde cocktailbranche. Dit blijkt uit de deelname van maar liefst zes vrouwelijke finalisten aan de Bartender of the Year competitie dit jaar. Onder hen: de Nederlandse "Tess Posthumus":http://www.decafekrant.nl/nieuws/tess-posthumus-bartender-of-the-year-14128/. Op 2 juni liet zij zes mannelijke finalisten achter zich tijdens de nationale finale en sleepte hiermee de titel Dutch World Class Bartender of the Year in de wacht. De bartender van Door 74 zal vanaf 30 augustus Nederland vertegenwoordigen in Kaapstad.

*Vrouwelijke finalisten*
Vijf en een half jaar geleden is de liefde voor spirits en mixology bij Posthumus ontstaan. Inmiddels is ze zich vol op aan het voorbereiden op de internationale finale. Haar aanpak: "Steeds weer opnieuw de Diageo Reserve brands proeven, beleven en mixen, in elke vorm en op elke temperatuur." Ze zal het in Zuid-Afrika opnemen tegen vijf vrouwelijke finalisten: Lauren Mote (Canada), Anna Walsh (Ierland), Fernanda Tejada (Mexico), Jasmin Rutter en tot slot Olivia Hairay (Zwitserland).

Overig nieuws