Zeeuwse toprestaurants organiseren vierdimensionaal evenement

19 december 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 23 maart 2020 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een nieuw evenement in Terneuzen. Bij deze Zeeuws-Vlaamse editie, genaamd THE EXPERIENCE 4D, draait alles om beleving en wordt een vierdimensionaal restaurant gecreëerd.

Best Food Friends Event

Eind augustus organiseerden de restaurants hun eerste gezamenlijke evenement met de stoomtrein Goes-Borsele. Dit evenement was een enorm succes en meteen uitverkocht. ‘We werden overspoeld met enthousiaste reacties van gasten, en kregen vrijwel direct de vraag wanneer het volgende evenement georganiseerd werd’, aldus Sjoerd Dooge, voorzitter van Restaurant Zeeland. ‘Dit zal in Zeeuws-Vlaanderen zijn, waar deze editie onze vrienden van Spetters en ’t Vlasbloemeken een evenement zullen wegzetten dat nog niet eerder is georganiseerd.’

The Experience 4D

Het evenement vindt plaats in de voormalige Philipsfabriek van Terneuzen, een unieke locatie die zich bij uitstek leent voor dit evenement. Het diner dat deze avond georganiseerd wordt is volledig toegewijd aan de beleving, waarbij de gehele hal onderdeel is van een vierdimensionaal decor. De gasten worden in de eerste hal ontvangen voor het aperitief en de amuses. Ook is er een VIP-deck aanwezig waar champagne en schaal- en schelpdieren geserveerd worden en is er een kaasproeverij van  kaasmeester Van Tricht.  Na het aperitief nemen de gasten plaats in de Experience-zaal aan prachtig gedekte tafels, waar de zeven restaurants hun gerechten presenteren door middel van beeld, geluid, geur en smaak. Een totaalbeleving die op deze schaal nog niet eerder is vertoond. Na het diner is er de mogelijkheid tot napraten tijdens de afterparty, waar nog meer heerlijkheden geserveerd zullen worden.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website restaurantzeeland.nl of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants.

Op de foto: V.l.n.r. Jeroen Tanis – Restaurant Mezger | Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Laurent Smallegange – Restaurant  Spetters* | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Eric van Bochove – Restaurant ’t Vlasbloemeken | Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland | Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: