Zeeuwse toprestaurants organiseren vierdimensionaal evenement

19 december 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 23 maart 2020 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een nieuw evenement in Terneuzen. Bij deze Zeeuws-Vlaamse editie, genaamd THE EXPERIENCE 4D, draait alles om beleving en wordt een vierdimensionaal restaurant gecreëerd.

Best Food Friends Event

Eind augustus organiseerden de restaurants hun eerste gezamenlijke evenement met de stoomtrein Goes-Borsele. Dit evenement was een enorm succes en meteen uitverkocht. ‘We werden overspoeld met enthousiaste reacties van gasten, en kregen vrijwel direct de vraag wanneer het volgende evenement georganiseerd werd’, aldus Sjoerd Dooge, voorzitter van Restaurant Zeeland. ‘Dit zal in Zeeuws-Vlaanderen zijn, waar deze editie onze vrienden van Spetters en ’t Vlasbloemeken een evenement zullen wegzetten dat nog niet eerder is georganiseerd.’

The Experience 4D

Het evenement vindt plaats in de voormalige Philipsfabriek van Terneuzen, een unieke locatie die zich bij uitstek leent voor dit evenement. Het diner dat deze avond georganiseerd wordt is volledig toegewijd aan de beleving, waarbij de gehele hal onderdeel is van een vierdimensionaal decor. De gasten worden in de eerste hal ontvangen voor het aperitief en de amuses. Ook is er een VIP-deck aanwezig waar champagne en schaal- en schelpdieren geserveerd worden en is er een kaasproeverij van  kaasmeester Van Tricht.  Na het aperitief nemen de gasten plaats in de Experience-zaal aan prachtig gedekte tafels, waar de zeven restaurants hun gerechten presenteren door middel van beeld, geluid, geur en smaak. Een totaalbeleving die op deze schaal nog niet eerder is vertoond. Na het diner is er de mogelijkheid tot napraten tijdens de afterparty, waar nog meer heerlijkheden geserveerd zullen worden.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website restaurantzeeland.nl of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants.

Op de foto: V.l.n.r. Jeroen Tanis – Restaurant Mezger | Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Laurent Smallegange – Restaurant  Spetters* | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Eric van Bochove – Restaurant ’t Vlasbloemeken | Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland | Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: