Zeeuwse toprestaurants organiseren vierdimensionaal evenement

19 december 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 23 maart 2020 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een nieuw evenement in Terneuzen. Bij deze Zeeuws-Vlaamse editie, genaamd THE EXPERIENCE 4D, draait alles om beleving en wordt een vierdimensionaal restaurant gecreëerd.

Best Food Friends Event

Eind augustus organiseerden de restaurants hun eerste gezamenlijke evenement met de stoomtrein Goes-Borsele. Dit evenement was een enorm succes en meteen uitverkocht. ‘We werden overspoeld met enthousiaste reacties van gasten, en kregen vrijwel direct de vraag wanneer het volgende evenement georganiseerd werd’, aldus Sjoerd Dooge, voorzitter van Restaurant Zeeland. ‘Dit zal in Zeeuws-Vlaanderen zijn, waar deze editie onze vrienden van Spetters en ’t Vlasbloemeken een evenement zullen wegzetten dat nog niet eerder is georganiseerd.’

The Experience 4D

Het evenement vindt plaats in de voormalige Philipsfabriek van Terneuzen, een unieke locatie die zich bij uitstek leent voor dit evenement. Het diner dat deze avond georganiseerd wordt is volledig toegewijd aan de beleving, waarbij de gehele hal onderdeel is van een vierdimensionaal decor. De gasten worden in de eerste hal ontvangen voor het aperitief en de amuses. Ook is er een VIP-deck aanwezig waar champagne en schaal- en schelpdieren geserveerd worden en is er een kaasproeverij van  kaasmeester Van Tricht.  Na het aperitief nemen de gasten plaats in de Experience-zaal aan prachtig gedekte tafels, waar de zeven restaurants hun gerechten presenteren door middel van beeld, geluid, geur en smaak. Een totaalbeleving die op deze schaal nog niet eerder is vertoond. Na het diner is er de mogelijkheid tot napraten tijdens de afterparty, waar nog meer heerlijkheden geserveerd zullen worden.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website restaurantzeeland.nl of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants.

Op de foto: V.l.n.r. Jeroen Tanis – Restaurant Mezger | Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Laurent Smallegange – Restaurant  Spetters* | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Eric van Bochove – Restaurant ’t Vlasbloemeken | Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland | Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: