Yuri Hovius nieuw chef Rosarium Amstelpark en Parker's restaurant Amsterdam

4 juli 2017 | Roy Spijker

Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. The executive souschef van Crown Plaza South maakt de stap naar de basis van het pure koken. Yuri werkte onder andere als souschef bij The College Hotel, The Dylan Hotel en het Amstel Hotel. Bij Rosarium Amstelpark wordt Hovius herenigd met operationeel manager Jordi van den Berg met wie hij eerder succesvol samenwerkte.

Yuri neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn die Rosarium Amstelpark en Parker’s verlaat voor een avontuur met Pascal Jalhay, ooit de jongste tweesterren-chef van het land. Tim start als chef van Bougainville, restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel.

Hovius is voorgedragen door Golsteijn op basis van persoonlijke werkervaringen. “We hebben mede voor Yuri gekozen omdat hij op gerespecteerd niveau banqueting kan serveren. We willen met Rosarium Amstelpark in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan en dan is koken op hoog niveau een must. Daar ligt tevens de passie van Yuri dus ik verwacht dat we met hem aan het roer fantastische stappen gaan maken,” aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.

Verwacht op de nieuwe kaart opgepoetste, klassieke gerechten met wereldse invloeden. Voor de gerechten worden veel lokale producten gebruikt, zowel uit eigen moestuin als rechtstreeks uit het aangrenzende Amstelpark. Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine’, waarin hij veel gebruik maakt van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten rechtstreeks uit de natuur. Daarnaast is de muur van kookboeken een onuitputtelijke bron van informatie voor de aankomende chef. Deze kennis zal Hovius gebruiken om een eigen twist te geven aan de nieuwe kaart van Parker’s restaurant en Rosarium Amstelpark.

Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade en daarvoor hard op zoek naar geschikte koks die samen met hem Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar the next level willen tillen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: