Yuri Hovius nieuw chef Rosarium Amstelpark en Parker's restaurant Amsterdam

4 juli 2017 | Roy Spijker

Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. The executive souschef van Crown Plaza South maakt de stap naar de basis van het pure koken. Yuri werkte onder andere als souschef bij The College Hotel, The Dylan Hotel en het Amstel Hotel. Bij Rosarium Amstelpark wordt Hovius herenigd met operationeel manager Jordi van den Berg met wie hij eerder succesvol samenwerkte.

Yuri neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn die Rosarium Amstelpark en Parker’s verlaat voor een avontuur met Pascal Jalhay, ooit de jongste tweesterren-chef van het land. Tim start als chef van Bougainville, restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel.

Hovius is voorgedragen door Golsteijn op basis van persoonlijke werkervaringen. “We hebben mede voor Yuri gekozen omdat hij op gerespecteerd niveau banqueting kan serveren. We willen met Rosarium Amstelpark in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan en dan is koken op hoog niveau een must. Daar ligt tevens de passie van Yuri dus ik verwacht dat we met hem aan het roer fantastische stappen gaan maken,” aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.

Verwacht op de nieuwe kaart opgepoetste, klassieke gerechten met wereldse invloeden. Voor de gerechten worden veel lokale producten gebruikt, zowel uit eigen moestuin als rechtstreeks uit het aangrenzende Amstelpark. Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine’, waarin hij veel gebruik maakt van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten rechtstreeks uit de natuur. Daarnaast is de muur van kookboeken een onuitputtelijke bron van informatie voor de aankomende chef. Deze kennis zal Hovius gebruiken om een eigen twist te geven aan de nieuwe kaart van Parker’s restaurant en Rosarium Amstelpark.

Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade en daarvoor hard op zoek naar geschikte koks die samen met hem Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar the next level willen tillen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: