Yuri Hovius nieuw chef Rosarium Amstelpark en Parker's restaurant Amsterdam

4 juli 2017 | Roy Spijker

Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. The executive souschef van Crown Plaza South maakt de stap naar de basis van het pure koken. Yuri werkte onder andere als souschef bij The College Hotel, The Dylan Hotel en het Amstel Hotel. Bij Rosarium Amstelpark wordt Hovius herenigd met operationeel manager Jordi van den Berg met wie hij eerder succesvol samenwerkte.

Yuri neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn die Rosarium Amstelpark en Parker’s verlaat voor een avontuur met Pascal Jalhay, ooit de jongste tweesterren-chef van het land. Tim start als chef van Bougainville, restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel.

Hovius is voorgedragen door Golsteijn op basis van persoonlijke werkervaringen. “We hebben mede voor Yuri gekozen omdat hij op gerespecteerd niveau banqueting kan serveren. We willen met Rosarium Amstelpark in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan en dan is koken op hoog niveau een must. Daar ligt tevens de passie van Yuri dus ik verwacht dat we met hem aan het roer fantastische stappen gaan maken,” aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.

Verwacht op de nieuwe kaart opgepoetste, klassieke gerechten met wereldse invloeden. Voor de gerechten worden veel lokale producten gebruikt, zowel uit eigen moestuin als rechtstreeks uit het aangrenzende Amstelpark. Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine’, waarin hij veel gebruik maakt van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten rechtstreeks uit de natuur. Daarnaast is de muur van kookboeken een onuitputtelijke bron van informatie voor de aankomende chef. Deze kennis zal Hovius gebruiken om een eigen twist te geven aan de nieuwe kaart van Parker’s restaurant en Rosarium Amstelpark.

Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade en daarvoor hard op zoek naar geschikte koks die samen met hem Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar the next level willen tillen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: