WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

12 juli 2014 |
WW-ers aan de slag in de Haagse horeca<

De maaltijd in de bedrijfskantine van het Werkgeversservicepunt Den Haag op de Binckhorst wordt voortaan bereid door uitkeringsgerechtigden op weg naar een vaste baan in de Haagse horeca.
Onder begeleiding van drie bekende Haagse chefkoks kunnen de deelnemers ervaring opdoen. Zo helpt de gemeente Den Haag jaarlijks 38 mensen van een uitkering naar een baan.

Doorstromen
Een diner voor genodigden markeerde de start van het project waaraan chefkoks Greg Amse van Beachclub Twins, Robin Simon van Som Horeca en Danny Stroosnijder van Brasserie Rumours meedoen. De combinatie van hun bewezen keukenervaring en een groot netwerk in de horeca zorgt er voor dat de deelnemers aan het project na afronding snel door kunnen stromen naar een voor hen geschikte werkplek. Op het diner is Anil Soekhoe aanwezig. Hij open 19 augustus koffie- en chocoladeatelier Hop en Stork in de Passage: "Ik ben blij verrast door de drive die ik tegenkom bij het Werkgeversservicepunt, ook vanavond weer. Zowel de kandidaten als de contactpersonen van het Werkgeversservicepunt werken met passie aan gastheerschap. Precies zoals het hoort in de horeca. Wij hebben via het Werkgeversservicepunt inmiddels een kandidaat aangenomen die in augustus aan de slag gaat."

Werkgeversservicepunt
Het werkgeversservicepunt is onderdeel van de gemeente Den Haag en werkt samen met het UWV om uitkeringsgerechtigden met een opleiding op MBO-niveau of lager en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Onder de werknemers tot MBO-niveau is de werkloosheid hoger dan onder hoger opgeleiden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: