WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

12 juli 2014 |
WW-ers aan de slag in de Haagse horeca<

De maaltijd in de bedrijfskantine van het Werkgeversservicepunt Den Haag op de Binckhorst wordt voortaan bereid door uitkeringsgerechtigden op weg naar een vaste baan in de Haagse horeca.
Onder begeleiding van drie bekende Haagse chefkoks kunnen de deelnemers ervaring opdoen. Zo helpt de gemeente Den Haag jaarlijks 38 mensen van een uitkering naar een baan.

Doorstromen
Een diner voor genodigden markeerde de start van het project waaraan chefkoks Greg Amse van Beachclub Twins, Robin Simon van Som Horeca en Danny Stroosnijder van Brasserie Rumours meedoen. De combinatie van hun bewezen keukenervaring en een groot netwerk in de horeca zorgt er voor dat de deelnemers aan het project na afronding snel door kunnen stromen naar een voor hen geschikte werkplek. Op het diner is Anil Soekhoe aanwezig. Hij open 19 augustus koffie- en chocoladeatelier Hop en Stork in de Passage: "Ik ben blij verrast door de drive die ik tegenkom bij het Werkgeversservicepunt, ook vanavond weer. Zowel de kandidaten als de contactpersonen van het Werkgeversservicepunt werken met passie aan gastheerschap. Precies zoals het hoort in de horeca. Wij hebben via het Werkgeversservicepunt inmiddels een kandidaat aangenomen die in augustus aan de slag gaat."

Werkgeversservicepunt
Het werkgeversservicepunt is onderdeel van de gemeente Den Haag en werkt samen met het UWV om uitkeringsgerechtigden met een opleiding op MBO-niveau of lager en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Onder de werknemers tot MBO-niveau is de werkloosheid hoger dan onder hoger opgeleiden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: