WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

12 juli 2014 |
WW-ers aan de slag in de Haagse horeca<

De maaltijd in de bedrijfskantine van het Werkgeversservicepunt Den Haag op de Binckhorst wordt voortaan bereid door uitkeringsgerechtigden op weg naar een vaste baan in de Haagse horeca.
Onder begeleiding van drie bekende Haagse chefkoks kunnen de deelnemers ervaring opdoen. Zo helpt de gemeente Den Haag jaarlijks 38 mensen van een uitkering naar een baan.

Doorstromen
Een diner voor genodigden markeerde de start van het project waaraan chefkoks Greg Amse van Beachclub Twins, Robin Simon van Som Horeca en Danny Stroosnijder van Brasserie Rumours meedoen. De combinatie van hun bewezen keukenervaring en een groot netwerk in de horeca zorgt er voor dat de deelnemers aan het project na afronding snel door kunnen stromen naar een voor hen geschikte werkplek. Op het diner is Anil Soekhoe aanwezig. Hij open 19 augustus koffie- en chocoladeatelier Hop en Stork in de Passage: "Ik ben blij verrast door de drive die ik tegenkom bij het Werkgeversservicepunt, ook vanavond weer. Zowel de kandidaten als de contactpersonen van het Werkgeversservicepunt werken met passie aan gastheerschap. Precies zoals het hoort in de horeca. Wij hebben via het Werkgeversservicepunt inmiddels een kandidaat aangenomen die in augustus aan de slag gaat."

Werkgeversservicepunt
Het werkgeversservicepunt is onderdeel van de gemeente Den Haag en werkt samen met het UWV om uitkeringsgerechtigden met een opleiding op MBO-niveau of lager en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Onder de werknemers tot MBO-niveau is de werkloosheid hoger dan onder hoger opgeleiden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: