WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

12 juli 2014 |
WW-ers aan de slag in de Haagse horeca<

De maaltijd in de bedrijfskantine van het Werkgeversservicepunt Den Haag op de Binckhorst wordt voortaan bereid door uitkeringsgerechtigden op weg naar een vaste baan in de Haagse horeca.
Onder begeleiding van drie bekende Haagse chefkoks kunnen de deelnemers ervaring opdoen. Zo helpt de gemeente Den Haag jaarlijks 38 mensen van een uitkering naar een baan.

Doorstromen
Een diner voor genodigden markeerde de start van het project waaraan chefkoks Greg Amse van Beachclub Twins, Robin Simon van Som Horeca en Danny Stroosnijder van Brasserie Rumours meedoen. De combinatie van hun bewezen keukenervaring en een groot netwerk in de horeca zorgt er voor dat de deelnemers aan het project na afronding snel door kunnen stromen naar een voor hen geschikte werkplek. Op het diner is Anil Soekhoe aanwezig. Hij open 19 augustus koffie- en chocoladeatelier Hop en Stork in de Passage: "Ik ben blij verrast door de drive die ik tegenkom bij het Werkgeversservicepunt, ook vanavond weer. Zowel de kandidaten als de contactpersonen van het Werkgeversservicepunt werken met passie aan gastheerschap. Precies zoals het hoort in de horeca. Wij hebben via het Werkgeversservicepunt inmiddels een kandidaat aangenomen die in augustus aan de slag gaat."

Werkgeversservicepunt
Het werkgeversservicepunt is onderdeel van de gemeente Den Haag en werkt samen met het UWV om uitkeringsgerechtigden met een opleiding op MBO-niveau of lager en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Onder de werknemers tot MBO-niveau is de werkloosheid hoger dan onder hoger opgeleiden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: