WOK& bij laatste drie kanshebbers Franchise Starter Award

22 augustus 2018 | David Bakker

WOK& staat in de finale van titelstrijd om de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule behoort tot de laatste drie kanshebbers. WOK& heeft twee vestigingen in Nederland. Op 1 september 2018 gaat de nieuwe store in Enschede van start. Momenteel volgen zeven deelnemers de interne ondernemersopleiding.

Met de gloednieuwe award wil het Nationale Franchise Congres startende franchise organisaties belonen voor hun positieve impact op franchise en goed ondernemerschap. WOK& is nu als enige foodformule doorgedrongen tot de finale samen met Suittruck en Health & co. De drie finalisten zijn geselecteerd uit acht genomineerden.

Boris van Leeuwen van Mie Like Franchise, de formule organisatie achter WOK&, ziet de eindstrijd vol vertrouwen tegemoet : “We gaan ervoor! We zullen laten zien dat we bij WOK& winnaars zijn.”

Gezondheidsaspect staat voorop

Het meest krachtige en onderscheidende kenmerk van WOK& is volgens Van Leeuwen dat het gezondheidsaspect altijd voorop staat. “Dat is geen uitspraak die we uit marketing oogpunt doen, we zijn hier daadwerkelijk dagelijks mee bezig.” Daarnaast is maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke waarde. Medewerkers van WOK& in Rotterdam hebben bijvoorbeeld een aantal daklozen in de WOK& store ontvangen en een volledige maaltijd geserveerd.

Een jury van franchise professionals, het publiek en alle aanwezigen van het Franchise Congres in oktober 2018, bepalen de winnaar. In september presenteren de drie finalisten zich aan de jury en op 4 oktober aan de bezoekers van het Franchise Congres. Zowel de stemmen van de congresgangers als van de jury wegen voor 50 procent mee in de einduitslag. De winnaar krijgt een prijzenpakket ter waarde van € 10.000.

Interne zevendaagse opleiding

Partnership is het uitgangspunt voor de franchisestructuur bij WOK&. Franchisenemers kunnen een onafhankelijk onderzoek voor de locatie laten uitvoeren. Zodra de winkel open is, is de franchisegever vooral een uitvoerende partner.

Dat concept valt in de smaak bij potentiële franchisenemers: momenteel volgen zeven deelnemers de interne, zevendaagse ondernemersopleiding bij WOK&. Hierbij komt alles waar WOK& voor staat aan de orde: de producten, de 4 pijlers, de investering, het vestigingsplaatsonderzoek, de exploitatiebegroting, het personeel, de handboeken en contracten, de marketing en het analyseren van de concurrentie.

Deze opleiding is gratis en vrijblijvend voor zowel kandidaten en de franchisegever. Dit is geheel in lijn met de meest recente eisen van de franchisewetgeving. “We groeien hard. Daarom zijn we op zoek naar geschikte locaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Rotterdam Centrum.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: