WOK& bij laatste drie kanshebbers Franchise Starter Award

22 augustus 2018 | David Bakker

WOK& staat in de finale van titelstrijd om de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule behoort tot de laatste drie kanshebbers. WOK& heeft twee vestigingen in Nederland. Op 1 september 2018 gaat de nieuwe store in Enschede van start. Momenteel volgen zeven deelnemers de interne ondernemersopleiding.

Met de gloednieuwe award wil het Nationale Franchise Congres startende franchise organisaties belonen voor hun positieve impact op franchise en goed ondernemerschap. WOK& is nu als enige foodformule doorgedrongen tot de finale samen met Suittruck en Health & co. De drie finalisten zijn geselecteerd uit acht genomineerden.

Boris van Leeuwen van Mie Like Franchise, de formule organisatie achter WOK&, ziet de eindstrijd vol vertrouwen tegemoet : “We gaan ervoor! We zullen laten zien dat we bij WOK& winnaars zijn.”

Gezondheidsaspect staat voorop

Het meest krachtige en onderscheidende kenmerk van WOK& is volgens Van Leeuwen dat het gezondheidsaspect altijd voorop staat. “Dat is geen uitspraak die we uit marketing oogpunt doen, we zijn hier daadwerkelijk dagelijks mee bezig.” Daarnaast is maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke waarde. Medewerkers van WOK& in Rotterdam hebben bijvoorbeeld een aantal daklozen in de WOK& store ontvangen en een volledige maaltijd geserveerd.

Een jury van franchise professionals, het publiek en alle aanwezigen van het Franchise Congres in oktober 2018, bepalen de winnaar. In september presenteren de drie finalisten zich aan de jury en op 4 oktober aan de bezoekers van het Franchise Congres. Zowel de stemmen van de congresgangers als van de jury wegen voor 50 procent mee in de einduitslag. De winnaar krijgt een prijzenpakket ter waarde van € 10.000.

Interne zevendaagse opleiding

Partnership is het uitgangspunt voor de franchisestructuur bij WOK&. Franchisenemers kunnen een onafhankelijk onderzoek voor de locatie laten uitvoeren. Zodra de winkel open is, is de franchisegever vooral een uitvoerende partner.

Dat concept valt in de smaak bij potentiële franchisenemers: momenteel volgen zeven deelnemers de interne, zevendaagse ondernemersopleiding bij WOK&. Hierbij komt alles waar WOK& voor staat aan de orde: de producten, de 4 pijlers, de investering, het vestigingsplaatsonderzoek, de exploitatiebegroting, het personeel, de handboeken en contracten, de marketing en het analyseren van de concurrentie.

Deze opleiding is gratis en vrijblijvend voor zowel kandidaten en de franchisegever. Dit is geheel in lijn met de meest recente eisen van de franchisewetgeving. “We groeien hard. Daarom zijn we op zoek naar geschikte locaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Rotterdam Centrum.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: