Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

14 april 2021 | Redactie

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en betalen via de app.

Wise biedt de horeca een additioneel verdienmodel en helpt hen bij het optimaliseren van piek- en daluren. “De horeca fungeert als het nieuwe kantoor. Steeds meer mensen zullen gebruik gaan maken van de ruimte die de horeca biedt. Via Wise kunnen we hen nog beter voorzien van een goede werkplek”, vertelt Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong, die zich inmiddels heeft aangesloten bij Wise.

Doelgroepsegmentatie

De luchtvaart biedt business seats, de hotelindustrie zakelijke arrangementen en reisorganisaties ondernemerspakketten. De horeca maakt nog geen onderscheid tussen business en leisure. Dit terwijl laptopgebruikers al ruim voor de coronacrisis de snelst groeiende groep horecabezoekers vormden. Met het oog op de naderende heropening in combinatie met de ‘work from anywhere’ beweging, is de verwachting dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Hoewel het tijdens de daluren een uitkomst is als laptopgebruikers een tafel bezetten, leveren het kopje koffie of de kan kraanwater geen winst op. Met deze kennis in het achterhoofd, bedachten ondernemers Florien Smits en Roos Zondervan het eerste digitale platform waar horecaondernemers in staat zijn de groep laptopgebruikers te reguleren en ontvangen. “We verbinden innovatieve horecazaken met de zakelijke gebruiker en zorgen voor een winsituatie voor beide partijen”, vertelt Florien.

Nieuw horecaverdienmodel

De ‘work from anywhere’ beweging zet zich in een rap tempo voort. Om deze beweging een platform te bieden, brengt Wise de horeca- en cultuursector in verbinding met de laptopgebruiker. Via het innovatieve platform vindt, boekt en betaalt men op basis van een vast uurtarief een werkplek met de benodigde faciliteiten. Op deze manier brengt Wise een verandering van omgeving én stimuleert het platform een gezonde werk-privé balans. Via Wise stellen horecaondernemers dagelijks diverse werkplekken beschikbaar.

Elke stoel wordt per uur betaald is minimaal te boeken vanaf een uur. Deze betaling verloopt Via Wise, de rekening voor F&B betalen Wise gebruikers apart. "Wise past ontzettend goed binnen het gedachtegoed van Teds. Werken waar je wil, wanneer je wil. Ik vind het superleuk dat wij de groep (thuis)werkers een optimale werkplek kunnen bieden in onze zaken", vertelt Sanne Huisman, founder van Teds. Naast Teds en Weena, zijn Yoghurt Barn, Mooie Boules en Anne & Max overtuigd en hebben zich aangesloten bij het platform. Samen met deze horecazaken zal Wise de gebruiker na de lockdown vol enthousiasme voorzien van een inspirerende werkplek in de Randstad. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: