Winnaars van Innovation Award 2014

13 januari 2014 |
Winnaars van Innovation Award 2014<

Op de eerste dag van de Horecava staat het Innovatieplein o.a. in het teken van de uitreiking van de Innovation Awards. In de categorie Food & Beverage, Interior Design,
Equipment & Services en Concepts & Co-creation werden de prijzen uitgereikt.

Food & Beverage
Flammkuchen heeft de Innovatie Award gewonnen in de categorie Food & Beverage. De jury vond dat deze winnaar vooral nagedacht had over de marktbehoefte. "Alles klopt bij dit product. De prijs is goed en de beleving van het product past bij de gast", aldus het jurycommentaar. Flammkuchen is een flinterdunne hartige plaatkoek.



Interior & Design
PhoneBob is de winnaar in de categorie Interior & Design. De jury waardeerde vooral de vormgeving van de genomineerden producten. "Vooral de mooie vormgeving voor de oplossingen viel ons op." PhoneBob is een oplader voor mobiele telefoons die geserveerd worden aan tafel zodat gasten optimaal gebruik kunnen maken van hun mobiele diensten.



Equipment & Services
Het Gastologie bordspel won, naast de Overall prijs, ook de award in de categorie Equipment & Services. De jury roemde de diversiteit van nieuwe digitale toepassingen met eenvoudigheid.



Concepts & Co-creation
Ecodish won de prijs in de categorie Concepts & Co-creation. Jurycommentaar: "Het is niet alleen een leuk idee, maar je kunt er ook daadwerkelijk business mee maken." Ecodish is een vaatwasmiddel dat 100 procent veilig is voor mens en dier.



Duurzaamheid
Voor de veertiende keer werden de Innovatie Awards uitgereikt. Juryvoorzitter Hayk Simons: "Op dit moment moet je je kunnen onderscheiden. Vooral nu de horeca steeds meer concurrentie ondervindt van van supermarkten. Je ziet een verschuiving naar duurzaamheid. Ook de digitale wereld zie je opkomen. De wisselwerking tussen nieuwe technologie├źn en gastvrijheid zagen we terugkomen bij de inzendingen."

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: