Winnaar Gouden Gard 2011 bekend

5 oktober 2011 |
Winnaar Gouden Gard 2011 bekend<

Op 4 oktober vonden de vakwedstrijden om de Gouden Gard en Talentenprijs plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Henrik Wullems van leerbedrijf Patisserie Chocolaterie Jarreau
won de Gouden Gard met zijn thema Early Spring.

Inspelen op behoefte
Wullems ging er ook vandoor met de Marketingprijs. Deze prijs is uitgereikt aan de deelnemer die het meeste inhaakte op de behoefte van de huidige consument.

Zilveren en Bronzen Gard
Winnaar van de Zilveren Gard is Don Frederiks van leerbedrijf Patisserie Vermeer. De Bronzen Gard ging naar Ronald Reuvekamp die bij leerbedrijf Patisserie Chocolaterie Lindeboom werkt.

Veel talent aanwezig
Nicole Schellekens van leerbedrijf Huize van Wely won de Talentenprijs en de Consumentenprijs. Runners-up bij de Talentenprijs waren Merl Roep en Pascal de Jong van respectievelijk Banketbakkerij Jacques van Bragt en Patisserie de Rouw.

Opzet wedstrijd
De elf deelnemers aan de Gouden Gard-wedstrijd zijn bakkerij- en horecaleerlingen op niveau 3 of 4, of hebben deze opleiding net afgerond. Alle producten zijn door de deelnemers op de wedstrijddag gemaakt en in een etalage gepresenteerd waarna een jury een oordeel gaf.

Op de foto: Winnaar Gouden Gard Henrik Wullems (tweede van links), rechts naast Wullems, Don Frederiks en rechts naast Frederiks, Ronald Reuvekamp.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: