Winnaar NK Kastelein 2010: Floortje Mulder

12 januari 2010 |
Winnaar NK Kastelein 2010: Floortje Mulder

Floortje Mulder (26) van Café Nielz in Almelo heeft het Nederlands Kampioenschap Kastelein 2010 gewonnen. Volgens de jury lagen de winnaars dicht bij elkaar, "maar Floortje Mulder is echt een gastvrouw van nu en de toekomst." Floortje Mulder: "Gastvrij zijn wij naar iedere gast vanaf het moment dat ze een voet over de drempel zetten, maar de invulling is per persoon verschillend. Sommigen vinden het leuk om even een praatje te maken, anderen houden liever wat afstand. Dat moet je aanvoelen." Naast Café Nielz heeft Floortje met haar partner nog een horecaonderneming. "In beide zaken proberen we zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Dat vind ik erg belangrijk."

Met een lach
"Gastvrijheid vind je in het oosten", zei presentator Karel de Vos dinsdagochtend al toen de finalisten zich presenteerden. De andere kanidaten, Bas Boerrigter van De Engel in Oldenzaal en Jessica Knoop van De Beurs in Meppel, hebben gastvrijheid ook hoog in het vaandel staan. Jessica Knoop: "Vriendelijkheid, met een lach bedienen en iemand een fijne dag toewensen. Dat is ontzettend belangrijk. Ik geef het goede voorbeeld en zie er persoonlijk op toe dat ook het personeel de gasten goed ontvangt. Bas Boerrigter, gekleed in keurige 'kasteleinkleding', beaamt het belang van iemand met een lach benaderen. "Als je die geeft, krijg je hem ook terug."



Duidelijke visie
Floortje Mulder werd door juryvoorzitter Paul Udo van het Gastvrijheidsgilde hartelijk gefeliciteerd. Uit handen van jurylid Dick Wildeman kreeg ze de beker overhandigd met de woorden "jij hebt een duidelijke visie 'dat wil ik en zo moet het' en dat is bewonderenswaardig." Floortje Mulder zei eerder op de dag al dat ze vooral meedeed voor de zaak: "Ik wilde weten hoe ik scoor als kastelein." Dat hoeft ze zich dit jaar in ieder geval niet meer af te vragen.

Horecava 2010 Amsterdam, Natalja Elings


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: