Schaafsma is meest markante ondernemer

28 oktober 2014 |
Schaafsma is meest markante ondernemer

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos uit Leeuwarden uitgeroepen
tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Friesland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt.

Sterk verhaal
In Eindeloos komen zijn liefde voor eten, zijn ambacht, kennis en ervaring én zijn zakelijk instinct samen in een doordacht, doorleefd en integraal concept. Dit concept is leidend in alle facetten van de bedrijfsvoering en voortdurend herkenbaar. Zijn concept is een sterk verhaal, waarin productkeuze, kennis van producten, keuze van leveranciers, samenwerking met partners en collega's en horeca-onderwijs en -ontwikkeling onderscheidend zijn.

Groot denken in kleine restaurantkeuken
Volgens het juryrapport denkt Schaafsma heel groot in zijn relatief kleine keuken en was de jury onder de indruk van zijn passie en moed om elke dag weer voor zijn idealen te gaan. Zijn absolute geloof in zijn concept is dáárom succesvol, omdat hij dit op anderen op overtuigende wijze weet over te brengen. Jurylid Isabella Diks voegt toe: "Een mooi voorbeeld uit zijn gewaardeerde concept wil ik graag benoemen. Schaafsma streeft ernaar om gasten herleidbare 'hele' streekproducten voor te zetten, die hij verwerkt tot seizoensgerelateerde gerechten. Zijn motto: we verdienen beter eten, een dier moet een goed leven hebben, de groente moet tijd hebben om te groeien, de vis moet duurzaam gevangen worden. Goed voedsel mag niet worden verkwist."

Diploma is niet leidend
De ondernemer levert met weinig fte’s een bijzondere prestatie. Zijn duurzame en sociale bedrijfsvoering komt ook naar voren in zijn personeelsbeleid. Iedereen is welkom: een diploma is niet per se leidend. Zijn sous-chef heeft bij Eindeloos bijvoorbeeld het vak helemaal geleerd. Zijn motto: fouten mogen gemaakt worden, maar mogen niet de keuken verlaten!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: