Wijninstituut VS verzamelt info na aardbeving

26 augustus 2014
Wijninstituut VS verzamelt info na aardbeving

Het California Wine Institute, de belangenvereniging van Californische wijnhuizen, is momenteel bezig met het verzamelen van
informatie over de gevolgen van de aardbeving met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter die vroeg in de ochtend op zondag 24 augustus plaatsvond, net ten zuiden van de wijnstreken Napa Valley en Sonoma County.

*Wijnhuizen*
Het epicentrum van de aardbeving lag op circa 10 km ten zuidwesten van het centrum van de stad Napa. Een aantal gebouwen in Napa, waaronder oudere historische gebouwen, is flink beschadigd. De getroffen wijnhuizen inventariseren momenteel de schade en zijn bezig met het opruimen van omgevallen wijnvaten en gebroken flessen om ruimte te maken voor de binnenkomende oogst van 2014 die net is begonnen.

*Online update*
De meeste wijnhuizen in Napa Valley bevinden zich ten noorden van het centrum van de aardbeving en de streken rond Yountville, St. Helena en Calistoga lijken minimale schade te hebben ondervonden. Napa Valley Vintners, de vereniging van wijnhuizen uit Napa, hebben een "bericht":http://www.napavintners.com/earthquake/ gepubliceerd dat zal worden ge-update met nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is. Een aantal getroffen wijnhuizen heeft mogelijk een deel van de inventaris verloren, maar de aardbeving heeft geen gevolgen voor het totale aanbod van Californische wijn.

Overig nieuws