Wie wordt de Mosselchef van het jaar?

11 juli 2012 |
Wie wordt de Mosselchef van het jaar?

Mosselchef 2012 is dé kookwedstrijd voor koks die graag mosselen bereiden. Meedoen aan kan op drie verschillende niveaus. Professionals, leerlingkoks, en hobbykoks kunnen zich aanmelden.

Eigen voorronde
Kandidaten kunnen hun mosselmenu voor zes personen voor eind juli insturen (zie onderaan hoe). Medio augustus horen de deelnemers welke kandidaten door zijn naar de voorrondes. Iedere categorie (professionals, leerlingkoks en hobby koks) hebben hun eigen voorronde waarin het voorgestelde menu moet worden klaargemaakt.

Mosselmenu
Het menu moet bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht (met een Zeeuwse twist, eventueel met gebruik van mosselen).

Beoordeling
Het menu wordt tijdens de voorronde door een professionele jury beoordeeld op het gebruik van het ingrediënt mosselen, creativiteit, cuisson, smaak, bereidingstechnieken en -wijze, en presentatie en opmaak.

Titel
Uiteindelijk gaan een aantal kandidaten door naar de finale op 10 september. De wedstrijden vinden plaats in het Miele Culinairy Institute in Vianen. Op het spel staat de titel Mosselchef van 2012 en een mooi prijzenpakket.

Data voorrondes
Maandag 3 september – professionele koks
Dinsdag 4 september – leerling koks
Woensdag 5 september – hobbykoks

Deelnemen
Het mosselmenu kan per mail ingestuurd worden voor 30 juli 2012 naar: "nkoert@mosselkantoor.nl"
De geselecteerde koks krijgen voor 15 augustus bericht of zij deelnemen aan de voorrondes met hun ingezonden menu. De organisatie is mede in handen van het Mosselkantoor van het Productschap Vis.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: