Wie wordt de Mosselchef van het jaar?

11 juli 2012
Wie wordt de Mosselchef van het jaar?

Mosselchef 2012 is dé kookwedstrijd voor koks die graag mosselen bereiden. Meedoen aan kan op drie verschillende niveaus. Professionals, leerlingkoks, en hobbykoks kunnen zich aanmelden.

*Eigen voorronde*
Kandidaten kunnen hun mosselmenu voor zes personen voor eind juli insturen (zie onderaan hoe). Medio augustus horen de deelnemers welke kandidaten door zijn naar de voorrondes. Iedere categorie (professionals, leerlingkoks en hobby koks) hebben hun eigen voorronde waarin het voorgestelde menu moet worden klaargemaakt.

*Mosselmenu*
Het menu moet bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht (met een Zeeuwse twist, eventueel met gebruik van mosselen).

*Beoordeling*
Het menu wordt tijdens de voorronde door een professionele jury beoordeeld op het gebruik van het ingrediënt mosselen, creativiteit, cuisson, smaak, bereidingstechnieken en -wijze, en presentatie en opmaak.

*Titel*
Uiteindelijk gaan een aantal kandidaten door naar de finale op 10 september. De wedstrijden vinden plaats in het Miele Culinairy Institute in Vianen. Op het spel staat de titel Mosselchef van 2012 en een mooi prijzenpakket.

*Data voorrondes*
Maandag 3 september – professionele koks
Dinsdag 4 september – leerling koks
Woensdag 5 september – hobbykoks

*Deelnemen*
Het mosselmenu kan per mail ingestuurd worden voor 30 juli 2012 naar: "nkoert@mosselkantoor.nl":mailto:nkoert@mosselkantoor.nl. Vermeldt bij je inzending aan welke categorie (professionele kok, leerling kok of hobbykok) je deelneemt en verder je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

De geselecteerde koks krijgen voor 15 augustus bericht of zij deelnemen aan de voorrondes met hun ingezonden menu. De organisatie is mede in handen van het Mosselkantoor van het Productschap Vis.

~Frank Lindner~

Overig nieuws