Wie wordt de Meest Markante Horecaondernemer?

11 april 2016
Wie wordt de Meest Markante Horecaondernemer?

De jury van de Meest Markant verkiezing Noord Holland heeft zes horecaondernemers genomineerd voor de verkiezing van Meest Markante
Horecaondernemer 2016/2017 Noord Holland. De Open Keuken en Ome Pietje in Beverwijk, Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp, Eetcafe ’t Ankertje in Enkhuizen, Groeneveld Eten in Zaandijk en The WineKitchen in Amstelveen dingen mee naar de begeerlijke titel. Deze bedrijven worden de komende weken bezocht door de jury. Op 23 mei wordt bekend gemaakt wie van de ondernemers zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Noord Holland mag noemen.

*Genomineerden*
De jury heeft de volgende horecaondernemers genomineerd voor de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer in de regio Noord Holland 2016/2017:

Alex Oerlemans en Jeroen Broekkamp van De Open Keuken in Beverwijk
Pieter van de Poll van Ome Pietje in Beverwijk
Marianne Langeveld van Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp
Karin Mazereeuw van Eetcafe ’t Ankertje in Enkhuizen
Linda Brederode en Jeroen Gruijs van Groeneveld Eten in Zaandijk
Remco en Jessica Snoek van The WineKitchen in Amstelveen

*Jury en verkiezingsproces*
De jury bestaat uit:
Falco Bloemendal, Regiovoorzitter KHN Noord Holland en GM Stayokay Hotel Haarlem
Frank Bakker, Penningmeester KHN Noord Holland en Directeur Hotel Medemblik
Anke Somsen-Wynia, Voorzitter KHN Haarlemmermeer en mede-eigenaar Hotel Herbergh Amsterdam Airport
Barry de Haan, Regionale winnaar Meest Markant Verkiezing Noord-Holland 2014-2015 van de Jopenkerk in Haarlem
Harry Bijl, Adviseur inspiratie en innovatie bij Inretail.

Zij gaan de komende weken de genomineerde bedrijven bezoeken en met de horecaondernemers in gesprek gaan. Een van de belangrijkste criteria is dat een ondernemer een vernieuwend en origineel concept heeft neergezet dat succes heeft. Op basis van de bezoeken en gesprekken worden 3 kandidaten gekozen die zich op 23 mei mogen presenteren tijdens de regiovergadering van KHN Noord Holland. Hierna zal op feestelijke wijze de winnaar van de titel Meest Markante Horecaondernemer Noord Holland bekend worden gemaakt.

*Toelichting Meest Markante Horecaondernemer*
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs kennen wij toe aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt begin januari 2017, tijdens Horecava, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Voor meer informatie zie www.meestmarkant.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws