Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?

25 november 2014 |
Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?<

Varkensvlees is lekker, veelzijdig en voor steeds meer restaurants een bijzondere uitdaging om te verwerken tot de beste culinaire gerechten.
Voor de derde maal wordt dan ook de wedstrijd 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' voor restaurants gehouden. De jury onder leiding van top-chef Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in Nuenen en meester-kok Hein Willemsen bekend van restaurant De Hofstee in Bladel selecteerden per provincie een winnaar. Zij strijden op zaterdag 29 november in de finale in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven om het Nederlands Kampioenschap.

Foto: De inzending van restaurant Tante Kee uit Den Haag: Babi Ketjap van varken.

Toename deelnemende restaurants
De wedstrijd is een jonge wedstrijd die dit jaar kon rekenen op een enorme toename van deelnemende restaurants. De jury koos één winnaar per provincie. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), De Heeren van Harixma uit Beetsterzwaag (Friesland), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en De Groene Lantaarn uit Zuidwolde (Drenthe). Zij doen mee met gerechten als “Varkenshiel van het Bonte Bentheimer varken”, “Varkenswangkroketjes met Kadaif”, “Bapao varkensvlees” en “Livar ribstuk en buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg”.

Meer lezen over varkensvlees? Klik hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: