White Paper Horeca Haalbaarheidsonderzoek

4 juli 2014
White Paper Horeca Haalbaarheidsonderzoek

"Download nu gratis":http://www.hospitality-management.nl/downloads.html het complete Horeca Haalbaarheidsonderzoek. Deze white paper wordt u aangeboden door Uitgeverij PS: bv en is gerealiseerd door "horeca-advies.nl":http://horeca-advies.nl/
Volgens wikipedia is een haalbaarheidsonderzoek 'een onderzoek waaruit moet blijken of de eisen, die aan een nieuw of veranderd project, product of onderneming zijn gesteld, te verwezenlijken zijn'. Bancaire instellingen hebben een stimulerende invloed op het aantal haalbaarheidsonderzoeken. Vaak in eigen belang, uiteraard.

*Onnodig veel tijd en geld*
De belangrijkste reden voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek is om te om te voorkomen dat men onnodig veel geld of tijd gaat investeren in een project of onderneming. Het onderzoek kan antwoorden bieden op vragen over (her)financiering, (her)structurering, (her)plaatsing, uitbreiding, (nieuwe) markten en producten. De uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek vormen normaliter de basis voor de uitwerking van een ondernemingsplan. In de praktijk en zeker in de horeca, volgt het haalbaarheidsonderzoek veelal pas na de totstandkoming van het ondernemingsplan. Dat is niet geheel vreemd. Vrijwillige haalbaarheidsonderzoeken zijn meer uitzondering dan regel. Het schrijven van een ondernemingsplan wordt als eenvoudiger ervaren dan de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek. Vooral bancaire instellingen hebben een stimulerende werking in de totstandkoming van haalbaarheidsonderzoeken. Dit is niet op vrijwillige basis vanuit de ondernemer zelf.

Overig nieuws