Werken in de horeca is gevaarlijk

24 juli 2014
Werken in de horeca is gevaarlijk

Afgelopen jaar liep 1 op de 15 werknemers in Nederland psychische of lichamelijke schade op tijdens werktijd. In de horeca is het risico onevenredig groot, zo blijkt uit onderzoek van
CBS en TNO.

*Horeca gevaarlijk*
Veel jongeren werken in de horeca. Deze bedrijfstak is volgens de cijfers zelfs de gevaarlijkste bedrijfstak gebleken met de meeste arbeidsongevallen. Dit komt omdat er veel kleine ongevallen plaatsvinden met scherpe messen, hete pannen en glasscherven. Laagopgeleiden lopen een grotere kans op werkgerelateerde blessures: voor hen is de kans op een arbeidsongeval bijna twee keer zo groot als voor een hoogopgeleide werknemer: 8,2% tegen 4,3% van de werknemers loopt letsel op.

"*MEER LEZEN OVER ONGEVALLEN? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=ongevallen&x=zoeken

De bouw is na de horeca de bedrijfstak met de meeste ongevallen op de werkvloer.

Overig nieuws