Werk moet weer lonend worden

10 september 2014 |
Werk moet weer lonend worden

Werk moet voor werknemers en werkgevers weer lonend worden. Dat kan de Nederlandse economie en arbeidsmarkt weer echt vlottrekken. Minder lastendruk voor
werkgevers en meer voordeel van werken ten opzichte van een uitkering kunnen de economische groei stimuleren. Aan de vooravond van Prinsjesdag presenteert de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) zes voorstellen voor een werkende arbeidsmarkt. Voorzitter van de Vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Brigitte van der Burg, neemt als eerste het statement met de ABU-voorstellen in ontvangst. De horeca kent ook veel uitzendkrachten en met name met de sociale zekerheid komen uitzendkrachten niet goed weg.

Meer werk, minder lasten.
“En dat is misschien wel meer dan ooit noodzakelijk, want nog altijd is de economische groei beperkt en de werkloosheid hoog. Er zijn meer maatregelen van het kabinet nodig om groei te stimuleren,” aldus Jurriën Koops, directeur van de ABU.

Maak werk lonend
Werk lonend maken voor werknemers kan door aanpassing van wetgeving, waardoor het schakelen tussen (tijdelijk) uitzendwerk en de uitkering vooral voor gemeenten makkelijker wordt. Nu is dat te ingewikkeld. Men blijft in de uitkering zitten, ook al omdat er weinig financiële voordelen aan het aanvaarden van werk zit. De ABU bepleit een groter nettoverschil tussen lonen en uitkeringen.

Kosten van arbeid
Ook voor werkgevers moet werkgeven weer lonend worden. De kosten van arbeid in Nederland zijn zo hoog dat het een rem zet op het aannemen van personeel. Vooral de financiële risico’s voor ziekte en arbeidsongeschiktheid zijn doorgeschoten en hebben geleid tot negatieve effecten voor de arbeidsmarkt: meer risicoselectie door werkgevers, terughoudendheid om werknemers aan te nemen en een vlucht naar vormen van slechte flex. De ABU dringt aan op het terugbrengen van de loondoorbetaling bij ziekte van twee naar een halfjaar en de schadelast van de WGA (Wet gedeeltelijk arbeidsgeschiktheid) van tien jaar te beperken. Nederland is het enige land ter wereld met zo’n lange loondoorbetaling.

MEER LEZEN OVER WERKGEVERS? KLIK HIER!
Gemiddelde premie
Uitzendwerk is voor veel mensen de weg naar werk. Tegelijkertijd wordt de uitzendbranche onevenredig zwaar belast met hoge premies (WGA, WW). De ABU pleit voor een WGA- en WW- premie voor de uitzendbranche die zijn gebaseerd op het gemiddelde van alle sectoren waarin uitzendkrachten werken. Daarnaast doet de branchevereniging een beroep op het kabinet niet de weg op te gaan van verdere premiedifferentiatie voor de WW, omdat het schadelijk is voor de arbeidsmarkt.

Nieuwe sociale zekerheid
Uitzendwerk is alom erkend als goed georganiseerde vorm van flexibiliteit. Maar als gevolg van de toenemende lastendruk wijken werkgevers steeds vaker uit naar flexvormen waar de ABU niet voor wil staan. “Als we foute flexibele arbeidsvormen willen beperken, zullen we uitzendwerk meer ruimte moeten geven,” aldus Jurriën Koops. De arbeidsmarkt zal de komende jaren verder flexibiliseren. Dat vraagt ook dat wij gaan nadenken over een sociaal stelsel dat toegang en zekerheid biedt aan alle werkenden, vast en flex en past bij de toekomstige arbeidsmarkt. De ABU roept het kabinet op om te komen tot een verkenning van zo’n nieuw contractneutraal sociaal stelsel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: