Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met grote Voedselbanken-actie

5 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 16 februari opent het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren op de nieuwe lokatie in Almere Poort. De feestelijke opening vormt tevens het startschot van een grote campagne voor de regionale Voedselbanken. Het grootste restaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen aan de Flevoland en Het Gooi.

Verhuizing

Wereldkeuken Atlantis Almere is verhuisd naar Almere Poort. Op een schitterende zichtlocatie direct naast het topsportcentrum is een volledig nieuw restaurant verrezen die helemaal geacht is op de toekomst. Atlantis Almere is een royale all-inclusive formule, waarbij de gast vooraf een vast bedrag betaald en vervolgens onbeperkt kan genieten van talloze koude en warme luxe buffetten met talloze populaire gerechten uit de hele wereld. Zelfs het Grand Dessert-buffet en wijn, tapbier en alle non-alcoholische dranken zijn inbegrepen. 

Met zoveel grenzeloze luxe is het een bewuste keuze voor Wereldrestaurant Atlantis Almere om ook even stil te staan bij de vele huishoudens die zich die overdaad niet kunnen permitteren. “Het past bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we willen nemen als grootste restaurant in deze regio,” aldus eigenaar Ming. “Samen met onze leveranciers kunnen we op deze manier ook écht iets betekenen voor diegenen die het in deze regio een stuk moeilijker hebben.”

Tot een ton rijst per dag voor de regionale Voedselbanken


Voor iedere gast die in de feestelijke openingsmaand bij Atlantis Almere komt eten wordt een kilo rijst aan de regionale Voedselbanken gedoneerd. Bovendien wordt een feestelijke kortingsactie gehouden, waarbij gasten zelf aan mogen geven of ze die korting op de eigen rekening willen, of het ook willen bijdragen aan extra eten voor De Voedselbank. Met een capaciteit maar liefst 850 couverts in het gloednieuwe all-inclusieve restaurant kan dat bij elkaar zomaar tot een ton rijst per dag oplopen!

De feestelijke Officiële Opening van Wereldrestaurant Atlantis Almere wordt gehouden op vrijdag 16 februari a.s. In aanwezigheid van genodigden zal de Voedselbank-campagne om 17.00 uur ingeluid worden, waarna er tot 16 maart dagelijks wordt bijgehouden hoe de rijstberg groeit. Na afloop van de actiemaand wordt het voedsel tijdens een feestelijke moment overhandigd worden aan de Voedselbanken van Lelystad, Almere en Het Gooi.

Meer over Wereldrestaurant Atlantis Almere vindt u op www.atlantisalmere.nl. Vanaf 1 februari vindt u hier ook de actuele stand van de Voedselbank-actie.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: