Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met grote Voedselbanken-actie

5 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 16 februari opent het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren op de nieuwe lokatie in Almere Poort. De feestelijke opening vormt tevens het startschot van een grote campagne voor de regionale Voedselbanken. Het grootste restaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen aan de Flevoland en Het Gooi.

Verhuizing

Wereldkeuken Atlantis Almere is verhuisd naar Almere Poort. Op een schitterende zichtlocatie direct naast het topsportcentrum is een volledig nieuw restaurant verrezen die helemaal geacht is op de toekomst. Atlantis Almere is een royale all-inclusive formule, waarbij de gast vooraf een vast bedrag betaald en vervolgens onbeperkt kan genieten van talloze koude en warme luxe buffetten met talloze populaire gerechten uit de hele wereld. Zelfs het Grand Dessert-buffet en wijn, tapbier en alle non-alcoholische dranken zijn inbegrepen. 

Met zoveel grenzeloze luxe is het een bewuste keuze voor Wereldrestaurant Atlantis Almere om ook even stil te staan bij de vele huishoudens die zich die overdaad niet kunnen permitteren. “Het past bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we willen nemen als grootste restaurant in deze regio,” aldus eigenaar Ming. “Samen met onze leveranciers kunnen we op deze manier ook écht iets betekenen voor diegenen die het in deze regio een stuk moeilijker hebben.”

Tot een ton rijst per dag voor de regionale Voedselbanken


Voor iedere gast die in de feestelijke openingsmaand bij Atlantis Almere komt eten wordt een kilo rijst aan de regionale Voedselbanken gedoneerd. Bovendien wordt een feestelijke kortingsactie gehouden, waarbij gasten zelf aan mogen geven of ze die korting op de eigen rekening willen, of het ook willen bijdragen aan extra eten voor De Voedselbank. Met een capaciteit maar liefst 850 couverts in het gloednieuwe all-inclusieve restaurant kan dat bij elkaar zomaar tot een ton rijst per dag oplopen!

De feestelijke Officiële Opening van Wereldrestaurant Atlantis Almere wordt gehouden op vrijdag 16 februari a.s. In aanwezigheid van genodigden zal de Voedselbank-campagne om 17.00 uur ingeluid worden, waarna er tot 16 maart dagelijks wordt bijgehouden hoe de rijstberg groeit. Na afloop van de actiemaand wordt het voedsel tijdens een feestelijke moment overhandigd worden aan de Voedselbanken van Lelystad, Almere en Het Gooi.

Meer over Wereldrestaurant Atlantis Almere vindt u op www.atlantisalmere.nl. Vanaf 1 februari vindt u hier ook de actuele stand van de Voedselbank-actie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: