Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met grote Voedselbanken-actie

5 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 16 februari opent het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren op de nieuwe lokatie in Almere Poort. De feestelijke opening vormt tevens het startschot van een grote campagne voor de regionale Voedselbanken. Het grootste restaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen aan de Flevoland en Het Gooi.

Verhuizing

Wereldkeuken Atlantis Almere is verhuisd naar Almere Poort. Op een schitterende zichtlocatie direct naast het topsportcentrum is een volledig nieuw restaurant verrezen die helemaal geacht is op de toekomst. Atlantis Almere is een royale all-inclusive formule, waarbij de gast vooraf een vast bedrag betaald en vervolgens onbeperkt kan genieten van talloze koude en warme luxe buffetten met talloze populaire gerechten uit de hele wereld. Zelfs het Grand Dessert-buffet en wijn, tapbier en alle non-alcoholische dranken zijn inbegrepen. 

Met zoveel grenzeloze luxe is het een bewuste keuze voor Wereldrestaurant Atlantis Almere om ook even stil te staan bij de vele huishoudens die zich die overdaad niet kunnen permitteren. “Het past bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we willen nemen als grootste restaurant in deze regio,” aldus eigenaar Ming. “Samen met onze leveranciers kunnen we op deze manier ook écht iets betekenen voor diegenen die het in deze regio een stuk moeilijker hebben.”

Tot een ton rijst per dag voor de regionale Voedselbanken


Voor iedere gast die in de feestelijke openingsmaand bij Atlantis Almere komt eten wordt een kilo rijst aan de regionale Voedselbanken gedoneerd. Bovendien wordt een feestelijke kortingsactie gehouden, waarbij gasten zelf aan mogen geven of ze die korting op de eigen rekening willen, of het ook willen bijdragen aan extra eten voor De Voedselbank. Met een capaciteit maar liefst 850 couverts in het gloednieuwe all-inclusieve restaurant kan dat bij elkaar zomaar tot een ton rijst per dag oplopen!

De feestelijke Officiële Opening van Wereldrestaurant Atlantis Almere wordt gehouden op vrijdag 16 februari a.s. In aanwezigheid van genodigden zal de Voedselbank-campagne om 17.00 uur ingeluid worden, waarna er tot 16 maart dagelijks wordt bijgehouden hoe de rijstberg groeit. Na afloop van de actiemaand wordt het voedsel tijdens een feestelijke moment overhandigd worden aan de Voedselbanken van Lelystad, Almere en Het Gooi.

Meer over Wereldrestaurant Atlantis Almere vindt u op www.atlantisalmere.nl. Vanaf 1 februari vindt u hier ook de actuele stand van de Voedselbank-actie.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: