Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met grote Voedselbanken-actie

5 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 16 februari opent het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren op de nieuwe lokatie in Almere Poort. De feestelijke opening vormt tevens het startschot van een grote campagne voor de regionale Voedselbanken. Het grootste restaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen aan de Flevoland en Het Gooi.

Verhuizing

Wereldkeuken Atlantis Almere is verhuisd naar Almere Poort. Op een schitterende zichtlocatie direct naast het topsportcentrum is een volledig nieuw restaurant verrezen die helemaal geacht is op de toekomst. Atlantis Almere is een royale all-inclusive formule, waarbij de gast vooraf een vast bedrag betaald en vervolgens onbeperkt kan genieten van talloze koude en warme luxe buffetten met talloze populaire gerechten uit de hele wereld. Zelfs het Grand Dessert-buffet en wijn, tapbier en alle non-alcoholische dranken zijn inbegrepen. 

Met zoveel grenzeloze luxe is het een bewuste keuze voor Wereldrestaurant Atlantis Almere om ook even stil te staan bij de vele huishoudens die zich die overdaad niet kunnen permitteren. “Het past bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we willen nemen als grootste restaurant in deze regio,” aldus eigenaar Ming. “Samen met onze leveranciers kunnen we op deze manier ook écht iets betekenen voor diegenen die het in deze regio een stuk moeilijker hebben.”

Tot een ton rijst per dag voor de regionale Voedselbanken


Voor iedere gast die in de feestelijke openingsmaand bij Atlantis Almere komt eten wordt een kilo rijst aan de regionale Voedselbanken gedoneerd. Bovendien wordt een feestelijke kortingsactie gehouden, waarbij gasten zelf aan mogen geven of ze die korting op de eigen rekening willen, of het ook willen bijdragen aan extra eten voor De Voedselbank. Met een capaciteit maar liefst 850 couverts in het gloednieuwe all-inclusieve restaurant kan dat bij elkaar zomaar tot een ton rijst per dag oplopen!

De feestelijke Officiële Opening van Wereldrestaurant Atlantis Almere wordt gehouden op vrijdag 16 februari a.s. In aanwezigheid van genodigden zal de Voedselbank-campagne om 17.00 uur ingeluid worden, waarna er tot 16 maart dagelijks wordt bijgehouden hoe de rijstberg groeit. Na afloop van de actiemaand wordt het voedsel tijdens een feestelijke moment overhandigd worden aan de Voedselbanken van Lelystad, Almere en Het Gooi.

Meer over Wereldrestaurant Atlantis Almere vindt u op www.atlantisalmere.nl. Vanaf 1 februari vindt u hier ook de actuele stand van de Voedselbank-actie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: