Weesp krijgt Napolitaans pizzarestaurant

26 augustus 2015
Weesp krijgt Napolitaans pizzarestaurant

Volgende week opent ambachtelijk Napolitaans pizzarestaurant La Base Pizza in Weesp zijn deuren. La Base Pizza is het eerste restaurant in
de regio waarvan de pizzaiolo (kok) en eigenaar Sidney Diekstra een speciale opleiding in Napels heeft gevolgd bij de Associazione Verace Pizza Napoletano (AVPN). Er zijn slechts drie andere Nederlandse pizzaiolo’s en 525 restaurants wereldwijd met een AVPN-keurmerk. De Napolitaanse pizza's Marinara, Margherita en Margherita Verace zijn de kenmerkende specialiteiten op het menu.

~Foto: Sidney Diekstra~

*Echte Napolitaanse pizza*
Sidney Diekstra: "Een eigen restaurant starten is altijd mijn droom geweest. Net als ieder kind aten we vroeger graag pizza. De echte passie voor 'de betere pizza' zat er al vroeg in en ik werk dan ook al van jongs af aan in de horeca. Toen ik ontdekte dat je in Italië een gecertificeerde opleiding kunt doen voor de beste pizza's ter wereld, was ik verkocht. Bijna alle ingrediënten van de pizza's importeer ik rechtstreeks uit Napels en alles draagt het DOP-keurmerk. Dit is een beschermde benaming en geeft een garantie voor de herkomst van de producten. Ik wil Weespenaren laten ervaren hoe lekker de échte Napolitaanse pizza smaakt."

*AVPN*
Sidney Diekstra is pizzaiolo: een kok met een AVPN-certificering. Zodra La Base Pizza door het AVPN wordt goedgekeurd zal dit Weesper restaurant het eerste Nederlandse pizzarestaurant zijn met het AVPN-keurmerk.

*AVPN kenmerken*
Door het speciale deeg van de originele Napolitaanse pizza kan deze twee keer dubbelgevouwen worden zonder te breken. In een handgemaakte houtoven van 480° Celsius wordt de flinterdunne pizza in 90 seconden gebakken. Het deeg bevat de basisingrediënten bloem, gist, water en zout en wordt op ambachtelijke wijze gezet. Olie en ei zijn uit den boze. De AVPN controleert regelmatig, zodat het keurmerk en de kwaliteit van de echte Napolitaanse pizza gewaarborgd blijven.

Overig nieuws