Wees uniek met een industriële inrichting!

28 augustus 2015 |
Wees uniek met een industri√ęle inrichting!<

Jeroen Speksnijder van Spoor 38 aanbieder van industri√ęle meubels en lampen, bevindt zich dagelijks tussen 1.500 vierkante meter aan industri√ęle spullen. Hij reist de hele wereld af, op zoek naar unieke stukken om te verkopen aan horecaondernemers. In dit exclusieve interview vertelt hij je alles over wat hij doet, verkoopt en jou te bieden heeft.

Rode draad
De passie voor industri√ęle vintage exemplaren zat er al van jongs af aan in bij Jeroen Speksnijder. ‚ÄúAls klein jongetje ging ik al het grofvuil af en kocht ik oude deurklinken op. Oude spullen zijn eigenlijk altijd de rode draad in mij leven geweest.‚ÄĚ In 2009 besloot hij zijn hart te volgen en er ‚Äď op advies van zijn vrouw ‚Äď echt voor te gaan. Zo ontstond Spoor 38: eerst een woonwinkel in Soest, nu een grote loods van 1.500 vierkante meter in Amersfoort die van top tot teen gevuld is met industri√ęle stukken.



Onderscheid maken
Spoor 38 heeft een heel breed assortiment aan allerlei rariteiten, maar ook functionele spullen zoals lichtletters, tafels en krukken. Speksnijder: ‚ÄúHet liefst koop ik alles op in kleine partijen, zodat ik allemaal speciale modellen heb. Ondernemers kunnen hiermee onderscheid maken ten opzichte van hun collega‚Äôs.‚ÄĚ Hij geeft aan dat de industri√ęle look steeds populairder wordt: ‚ÄúEr komen vaak horecaondernemers naar de loods voor krukken en vervolgens lopen ze de deur uit met tien andere stukken, of andersom‚ÄĚ, zegt hij.

Lef
Om je als horecaondernemer te onderscheiden met industri√ęle stukken, moet je volgens Speksnijder vooral gaan voor iets unieks dat 'one of a kind' is. Hiermee maak je indruk op je gasten √©n op collega‚Äôs. ‚ÄúEen ondernemer heeft bijvoorbeeld een bulldozer-automaat, die je vaak op de kermis tegenkomt, in zijn zaak staan. Daar is wel een stukje lef voor nodig.‚ÄĚ



Weggooi-maatschappij
Jeroen Speksnijder reist door heel Europa en verder om industri√ęle stukken te scoren. In Nederland blijkt dat nog een lastige klus: ‚ÄúWe leven hier in een weggooi-maatschappij, waardoor er bijna niets √©cht industrieels te vinden is. Het leukste aan industri√ęle spullen is juist dat ze hergebruikt worden. Ik moet dus naar het buitenland.‚ÄĚ

Krukken uit Amerika
Zo ging de ondernemer vorig jaar naar Amerika, waar hij een fabriekskruk van zeventig jaar oud vond. Wat bleek? Die krukken werden nog steeds gemaakt! Speksnijder benaderde de fabriek, wat leidde tot een exclusief dealerschap voor Europa. ‚ÄúDe krukken waren echt de vondst van het jaar! We hebben verschillende modellen en kleuren en kunnen de krukken ook een doorleefde look geven. Ik heb er een haf jaar aan gewerkt om de nieuwe krukken net zo te krijgen als die ene originele kruk van zeventig jaar oud. En dat is gelukt; ik krijg er veel complimenten over!‚ÄĚ



Onderbuikgevoel
Het leukste aan zijn werk vindt Jeroen Speksnijder de markten aflopen en bijzondere vondsten scoren. ‚ÄúIk koop stukken uit onderbuikgevoel, dus alles wat ik opkoop vind ik zelf mooi. De bijzondere, unieke stukken geven me het meeste voldoening.‚ÄĚ Hij is dan ook nog lang niet van plan om te stoppen. ‚ÄúIk wil vooral zo doorgaan! Ik zal altijd op zoek blijven naar speciale dingen.‚ÄĚ

In de septemberuitgave van De CaféKrant en De RestaurantKrant krijg je de mogelijkheid om twee unieke barkrukken te winnen. Hoe? Los de kruiswoordpuzzel op en stuur de juiste oplossing naar de redactie. Alvast veel puzzelplezier toegewenst!

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor¬†geslaagd voor Meesterproef SVH‚ÄĮMeesterkok¬†

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: