Gezocht: beste vega-restaurant

13 mei 2013
Gezocht: beste vega-restaurant

Restaurants worden ook dit jaar weer uitgedaagd het beste vegetarische gerecht te maken. Stichting Variatie in de Keuken gaat de komende maanden op zoek naar de VariatieChef van het jaar 2013. Een
jury onder begeleiding van Jonnie Boer reikt de prijs uit aan de beste vega-chef.

*Workshops*
Restaurants die zich verder willen profileren met groenterijk en vegetarisch koken, kunnen zich opgeven voor de wedstrijd. “Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken. Als je kunt laten zien dat je geen vlees of vis nodig hebt, ben je echt een goede kok”, aldus Jonnie Boer. Om de kansen van de deelnemers op de titel te vergroten, organiseert Variatie in de Keuken workshops gericht op de ontwikkeling van de lekkerste vegetarische gerechten.

*Wedstrijd*
Tijdens vijf voorrondes wordt uit iedere regio een winnaar gekozen. De professionele jury en het publiek kiezen beide één winnaar. De finale bestaat dan uit tien deelnemers en vindt plaats in Librije’s Atelier. De VariatieChef van het Jaar 2013 wint een stage bij het enige honderd procent vegetarische sterrestaurant in Europa: "Joia":http://www.joia.it/, gelegen in Milaan.

*Jury*
De jury bestaat dit jaar uit: Felix Wilbrink van De Telegraaf, hoofdredacteur van AllerHande Ico van Rheenen, Tv-presentatrice en vegetariër Antoinette Hertsenberg en juryvoorzitter Jonnie Boer. Vorig jaar sleepte "Theater-Restaurant Bouwkunde":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restaurant-bouwkunde-maakt-beste-variatiegerecht-18142/uit Deventer de prijs in de wacht.

Kijk voor meer informatie op de website van "Variatie in de Keuken":http://www.variatieindekeuken.nl/.

*Op de foto:* De winnaar van VariatieChef van het Jaar 2012

~Maud Vissers~

Overig nieuws