Wedstrijd Talent van de Toekomst gaat internationaal

16 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Elk jaar organiseert de stichting Talent van de Toekomst Bokaal een vakwedstrijd voor jong talent op het vlak van gastronomie en gastvrijheid. Vanwege het internationale karakter (vanaf 2018) krijgt de wedstrijd een meer internationale naam: Future Talents.

In 2017 deden al enkele internationale teams mee. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting er voor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere en leerzamere ervaring oplevert voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades.

Voor meer internationale bekendheid heeft de stichting ook voor een nieuwe naam en logo gekozen. Future Talents is de nieuwe naam van de wedstrijd en de stichting. In het nieuwe logo is de kleur oranje bepalend om het Nederlandse karakter te benadrukken.

MBO-scholieren

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Ook in 2018 bestaat de jury  uit vooraanstaande professionals uit de branche. Juryvoorzitter bij de witte brigades is chef Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest** in Vaassen. Bij de jury die over zwarte brigades gaat staat Petro Kools van Restaurant Da Vinci* in Maasbracht aan het hoofd.

Black box

De kooktalenten gaan in 2018 op basis van een black box met elkaar de strijd aan. De talenten van de zwarte brigades worden uitgedaagd op het gebied van gastvrijheid, presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn-spijscombinatie.

De eerstvolgende editie om de Future Talents vindt plaats op maandag 9 april 2018 in het Miele Experience Center in Vianen. Binnenkort start de inschrijving voor de scholenteams.

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: