Wedstrijd beste Texelse bier-spijscombi

20 augustus 2012
Wedstrijd beste Texelse bier-spijscombi

Tijdens het gastronomische evenement Texel Culinair 2012 gaat de Texelse Bierbrouwerij op zoek naar het gerechtje dat het beste past bij Texels bekendste speciaalbier ‘Skuumkoppe’.

*Kookwedstrijd*
De 27 deelnemende restaurants aan Texel Culinair hebben hun gerechtjes op "Texelculinair.nl":http://www.texelculinair.nl geplaatst, waarbij de meesten met minimaal één gerechtje zullen deelnemen aan de wedstrijd van de bierbrouwer.

*Mogelijkheden*
"Met ons eigen Texelse bier is veel mogelijk op culinair gebied. Tijdens Texel Culinair 2012 gaan we op zoek naar dát gerechtje dat een extra dimensie geeft aan de Skuumkoppe en vice versa. Na het succes van vorig jaar, waarbij we de deelnemers vroegen een gerecht te maken met Texels bier als ingrediënt, zijn we dit jaar weer heel benieuwd naar de resultaten. De winnaar ontvangt de Texels Bier & Spijs bokaal”, zo vertelt Maurice Diks, brouwmeester van de Texelse Bierbrouwerij.

*Winnaar*
Texel Culinair vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 september in De Koog op Texel. De winnaar wordt op zondag 16 september bekend gemaakt.
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Horecagroothandel De Kweker-Kossen en de Texelse Bierbrouwerij.

~Frank Lindner~

Overig nieuws