Wederom ophef over 'einde Oud Sluis'

14 mei 2012 |
Wederom ophef over 'einde Oud Sluis'<

Een interview van Sergio Herman tegenover de Belgische krant De Tijd heeft weer eens veel commotie losgemaakt. Eens te meer blijkt dat geen nieuws ook nieuws is.

Einddatum in gedachten
In een vraaggesprek laat de driesterrenchef uit Sluis optekenen dat hij op termijn wil stoppen met Oud Sluis en dat hij een einddatum in zijn hoofd heeft. Hierop kopten diverse media in Nederland en België dat het einde van het restaurant op korte termijn aanstaande is.

Wens uit 2005
De zaak ligt complexer, Oud Sluis gaat zeker niet op korte termijn dicht, maar duidelijk is dat Sergio Herman niet de wens heeft om oud te worden achter de kachel van Oud Sluis. Het verlangen om te stoppen met koken op het allerhoogste niveau sprak hij in 2005 al uit. Wat dat betreft is er niets nieuws aan de horizon.

Niet bij pakken neerzitten
Sergio Herman zit niet stil. Hij heeft nog de wens om een restaurant in het buitenland te openen, mogelijk op Ibiza of in Barcelona. Volgend jaar gaat La Chapelle in Antwerpen open en Resto Bar Pure C in Cadzand-Bad draait naar wens.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: