Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?

4 december 2017 | Roy Spijker
Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?<

De vijf finalisten van de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs zijn bekend. Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, heeft op basis van de 18 ingezonden ideeën een selectie van de vijf meest kansrijke concepten gemaakt. De vijf finalisten mogen hun ideeën nu verder uitwerken in een businessplan. Daarvoor hebben ze tot begin maart de tijd. In april 2018 wordt definitief bekend wie de winnaar is en wie de Korenbeurs mag exploiteren.

Onder de vijf finalisten zitten indieners uit Arnhem, maar ook Amsterdam en Almere. Opvallend is dat er veel combinaties van functies worden gemaakt. Een hotel gecombineerd met restaurant, een horeca met bierbrouwerij en het concept foodhall.

De vijf beste ideeën

Bierfabriek de Korenbeurs/Herberg de Korenbeurs
Ingediend door: European Hotel Management (Apollo Hotels) en “De Bierfabriek”
Dit concept is een samensmelting van een brouwerij, een café, een restaurant en een herberg. De oude graanhandel staat centraal bij ‘Bierfabriek en Herberg de Korenbeurs’ in de vorm van een brouwerij.
 

Foodhal 2.0
Ingediend door: Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie BV
Foodhal 2.0 biedt een podium voor creatieve (vak-)mensen op het gebied van eten. Wat dit concept uniek maakt is dat er met een wisselende samenstelling van koks wordt gewerkt.
 

Korensche Markthal
Ingediend door: Yellow Concepts, Studio JVL , Königshausen en Design & Practice
De plek waar mensen samenkomen om te genieten van al het lekkers wat koren te bieden heeft. De Korensche Markthal brengt de Korenbeurs weer terug naar haar oorsprong, maar dan in een modern jasje. Koren is de basis van veel etenswaren zoals brood, pizza, taarten, en natuurlijk bier.
 

Poshtel & Fair Taste
Ingediend door: familie de Vries (Elesdeve Holding)
In het teken van ecologisch verantwoord biedt Poshtel & Fair Taste een volledige beleving aan haar gasten. Een Poshtel geeft je de luxe van een driesterrenhotel, maar vraagt de prijs van een hostel. Je kunt hier 24/7 terecht voor een combinatie van een Poshtel en beleefbare ‘fair taste’-horeca.
 

Proeflokaal ‘De Bekoring’
Ingediend door: HBN Holding B.V.
In Proeflokaal De Bekoring draait het om bakkers, brouwers en molenaars. Dit concept richt zich op de ecologische stad & streek landbouw en initiatieven als Slow Food Youth Movement.
 

Over de Korenbeurs
Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 zoekt de Korenbeurs een nieuwe toekomst. De nieuwe exploitant wordt in april 2018 bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: