Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

22 december 2017 | Thijs Jacobs
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld?

Pizza!

Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stijgen in populariteit met gerechten als pasta, sushi en tofu bovenaan de lijst. In ieder geval is de variatie in het aanbod nooit zo groot geweest als in 2017.

Populairste gerechten in de top vijf grootste steden:

In Amsterdam, de pizza margherita van Pizza Donna

In Rotterdam, de kipkapsalon van Inci

Den Haag’s favoriet is spare ribs, van King’s spareribs

Utrecht vindt frikandellen het lekkerst, van Food Imperium

In Eindhoven, döner kebab van Mr Kebab

 

Landelijke top vijf snelst groeiende populaire gerechten:

Pasta

Hamburgers

Pizza

Sushi

Tofu

933 Euro voor bitterballen en kipnuggets

Thuisbezorgd.nl accepteert sinds vier jaar bitcoinbetalingen. Op 5 november 2013 plaatste een bitcoin fan de eerste bestelling die hij ook met bitcoin betaalde. Het ging om bitterballen en kip nuggets, besteld via Thuisbezorgd.nl bij Eetcafé Prins Alexander in Rotterdam. De klant betaalde 0,079 bitcoin, wat op die dag 13,50 euro vertegenwoordigde. Nu is diezelfde 0,079 bitcoin 933 euro waard.

Geconverteerd in euro's

Diegene die dat bedrag destijds betaalde is niet de enige die niet heeft geprofiteerd van de waarde vermeerdering van de bitcoin. In totaal had Thuisbezorgd.nl ongeveer 45 miljoen euro kunnen verdienen als het de bitcoins had gehouden. Het bedrijf heeft ze echter direct in euro's geconverteerd op het moment van bestelling.

Topgerechten in de rest van Nederland:

Alkmaar, frites van Burgers en Zo

Almere, frikandellen van Febo

Amersfoort, frikandellen van Snackbar ’t Hoekje

Apeldoorn, frikandellen van Cafetaria Charly ’t Fort

Arnhem, frites van Eetcafé Collega’s

Born, kapsalon döner en döner kebab van Pizzeria Star

Breda, frites van Burgertijd

Delft, kapsalon van Döner King

Den Bosch, pizza margherita van Orthen

Deventer, frikandellen van Ricardo’s Snackcorner

Dordrecht, kipkapsalon van Avrasya

Enschede, kapsalon döner van Masada

Groningen, frikandellen van Cafetaria Quick ’n Tasty

Haarlem, kapsalon döner van De Tempel

Hoofddorp, hamburgers van Johnny’s Burger Company

Leiden, frikandellen en frites van Snackbar Herenstraat

Maastricht, döner kebab van Ada

Nijmegen, frites van Drive Inn

Tilburg, döner kebab van Kebab & Co

Zoetermeer, spareribs van Spare Rib Express

Zwolle, döner kebab van Sam Grillroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: