Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

22 december 2017 | Thijs Jacobs

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld?

Pizza!

Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stijgen in populariteit met gerechten als pasta, sushi en tofu bovenaan de lijst. In ieder geval is de variatie in het aanbod nooit zo groot geweest als in 2017.

Populairste gerechten in de top vijf grootste steden:

In Amsterdam, de pizza margherita van Pizza Donna

In Rotterdam, de kipkapsalon van Inci

Den Haag’s favoriet is spare ribs, van King’s spareribs

Utrecht vindt frikandellen het lekkerst, van Food Imperium

In Eindhoven, döner kebab van Mr Kebab

 

Landelijke top vijf snelst groeiende populaire gerechten:

Pasta

Hamburgers

Pizza

Sushi

Tofu

933 Euro voor bitterballen en kipnuggets

Thuisbezorgd.nl accepteert sinds vier jaar bitcoinbetalingen. Op 5 november 2013 plaatste een bitcoin fan de eerste bestelling die hij ook met bitcoin betaalde. Het ging om bitterballen en kip nuggets, besteld via Thuisbezorgd.nl bij Eetcafé Prins Alexander in Rotterdam. De klant betaalde 0,079 bitcoin, wat op die dag 13,50 euro vertegenwoordigde. Nu is diezelfde 0,079 bitcoin 933 euro waard.

Geconverteerd in euro's

Diegene die dat bedrag destijds betaalde is niet de enige die niet heeft geprofiteerd van de waarde vermeerdering van de bitcoin. In totaal had Thuisbezorgd.nl ongeveer 45 miljoen euro kunnen verdienen als het de bitcoins had gehouden. Het bedrijf heeft ze echter direct in euro's geconverteerd op het moment van bestelling.

Topgerechten in de rest van Nederland:

Alkmaar, frites van Burgers en Zo

Almere, frikandellen van Febo

Amersfoort, frikandellen van Snackbar ’t Hoekje

Apeldoorn, frikandellen van Cafetaria Charly ’t Fort

Arnhem, frites van Eetcafé Collega’s

Born, kapsalon döner en döner kebab van Pizzeria Star

Breda, frites van Burgertijd

Delft, kapsalon van Döner King

Den Bosch, pizza margherita van Orthen

Deventer, frikandellen van Ricardo’s Snackcorner

Dordrecht, kipkapsalon van Avrasya

Enschede, kapsalon döner van Masada

Groningen, frikandellen van Cafetaria Quick ’n Tasty

Haarlem, kapsalon döner van De Tempel

Hoofddorp, hamburgers van Johnny’s Burger Company

Leiden, frikandellen en frites van Snackbar Herenstraat

Maastricht, döner kebab van Ada

Nijmegen, frites van Drive Inn

Tilburg, döner kebab van Kebab & Co

Zoetermeer, spareribs van Spare Rib Express

Zwolle, döner kebab van Sam Grillroom

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: