Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

22 december 2017 | Thijs Jacobs

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld?

Pizza!

Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stijgen in populariteit met gerechten als pasta, sushi en tofu bovenaan de lijst. In ieder geval is de variatie in het aanbod nooit zo groot geweest als in 2017.

Populairste gerechten in de top vijf grootste steden:

In Amsterdam, de pizza margherita van Pizza Donna

In Rotterdam, de kipkapsalon van Inci

Den Haag’s favoriet is spare ribs, van King’s spareribs

Utrecht vindt frikandellen het lekkerst, van Food Imperium

In Eindhoven, döner kebab van Mr Kebab

 

Landelijke top vijf snelst groeiende populaire gerechten:

Pasta

Hamburgers

Pizza

Sushi

Tofu

933 Euro voor bitterballen en kipnuggets

Thuisbezorgd.nl accepteert sinds vier jaar bitcoinbetalingen. Op 5 november 2013 plaatste een bitcoin fan de eerste bestelling die hij ook met bitcoin betaalde. Het ging om bitterballen en kip nuggets, besteld via Thuisbezorgd.nl bij Eetcafé Prins Alexander in Rotterdam. De klant betaalde 0,079 bitcoin, wat op die dag 13,50 euro vertegenwoordigde. Nu is diezelfde 0,079 bitcoin 933 euro waard.

Geconverteerd in euro's

Diegene die dat bedrag destijds betaalde is niet de enige die niet heeft geprofiteerd van de waarde vermeerdering van de bitcoin. In totaal had Thuisbezorgd.nl ongeveer 45 miljoen euro kunnen verdienen als het de bitcoins had gehouden. Het bedrijf heeft ze echter direct in euro's geconverteerd op het moment van bestelling.

Topgerechten in de rest van Nederland:

Alkmaar, frites van Burgers en Zo

Almere, frikandellen van Febo

Amersfoort, frikandellen van Snackbar ’t Hoekje

Apeldoorn, frikandellen van Cafetaria Charly ’t Fort

Arnhem, frites van Eetcafé Collega’s

Born, kapsalon döner en döner kebab van Pizzeria Star

Breda, frites van Burgertijd

Delft, kapsalon van Döner King

Den Bosch, pizza margherita van Orthen

Deventer, frikandellen van Ricardo’s Snackcorner

Dordrecht, kipkapsalon van Avrasya

Enschede, kapsalon döner van Masada

Groningen, frikandellen van Cafetaria Quick ’n Tasty

Haarlem, kapsalon döner van De Tempel

Hoofddorp, hamburgers van Johnny’s Burger Company

Leiden, frikandellen en frites van Snackbar Herenstraat

Maastricht, döner kebab van Ada

Nijmegen, frites van Drive Inn

Tilburg, döner kebab van Kebab & Co

Zoetermeer, spareribs van Spare Rib Express

Zwolle, döner kebab van Sam Grillroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: