Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

22 december 2017 | Thijs Jacobs

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld?

Pizza!

Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stijgen in populariteit met gerechten als pasta, sushi en tofu bovenaan de lijst. In ieder geval is de variatie in het aanbod nooit zo groot geweest als in 2017.

Populairste gerechten in de top vijf grootste steden:

In Amsterdam, de pizza margherita van Pizza Donna

In Rotterdam, de kipkapsalon van Inci

Den Haag’s favoriet is spare ribs, van King’s spareribs

Utrecht vindt frikandellen het lekkerst, van Food Imperium

In Eindhoven, döner kebab van Mr Kebab

 

Landelijke top vijf snelst groeiende populaire gerechten:

Pasta

Hamburgers

Pizza

Sushi

Tofu

933 Euro voor bitterballen en kipnuggets

Thuisbezorgd.nl accepteert sinds vier jaar bitcoinbetalingen. Op 5 november 2013 plaatste een bitcoin fan de eerste bestelling die hij ook met bitcoin betaalde. Het ging om bitterballen en kip nuggets, besteld via Thuisbezorgd.nl bij Eetcafé Prins Alexander in Rotterdam. De klant betaalde 0,079 bitcoin, wat op die dag 13,50 euro vertegenwoordigde. Nu is diezelfde 0,079 bitcoin 933 euro waard.

Geconverteerd in euro's

Diegene die dat bedrag destijds betaalde is niet de enige die niet heeft geprofiteerd van de waarde vermeerdering van de bitcoin. In totaal had Thuisbezorgd.nl ongeveer 45 miljoen euro kunnen verdienen als het de bitcoins had gehouden. Het bedrijf heeft ze echter direct in euro's geconverteerd op het moment van bestelling.

Topgerechten in de rest van Nederland:

Alkmaar, frites van Burgers en Zo

Almere, frikandellen van Febo

Amersfoort, frikandellen van Snackbar ’t Hoekje

Apeldoorn, frikandellen van Cafetaria Charly ’t Fort

Arnhem, frites van Eetcafé Collega’s

Born, kapsalon döner en döner kebab van Pizzeria Star

Breda, frites van Burgertijd

Delft, kapsalon van Döner King

Den Bosch, pizza margherita van Orthen

Deventer, frikandellen van Ricardo’s Snackcorner

Dordrecht, kipkapsalon van Avrasya

Enschede, kapsalon döner van Masada

Groningen, frikandellen van Cafetaria Quick ’n Tasty

Haarlem, kapsalon döner van De Tempel

Hoofddorp, hamburgers van Johnny’s Burger Company

Leiden, frikandellen en frites van Snackbar Herenstraat

Maastricht, döner kebab van Ada

Nijmegen, frites van Drive Inn

Tilburg, döner kebab van Kebab & Co

Zoetermeer, spareribs van Spare Rib Express

Zwolle, döner kebab van Sam Grillroom

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Food
Ministers: voedselveiligheid verder versterken urgent

De Commissie Sorgdrager heeft een grondige analyse gemaakt van de wijze waarop de fipronilcrisis is afgehandeld en spreekt alle relevante actoren –het bedrijfsleven, de toezichthouders en departementen– aan op hun functioneren. Het beeld dat het rapport schetst is niet fraai. De pluimvee...

Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet Proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Groenten Duurzaamheid
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Ruim acht jaar geleden schreven we een artikel over de kwestie of je groenten nou wel of niet i...

Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: