Vreemde kortingsacties zijn populair

22 april 2013 |
Vreemde kortingsacties zijn populair

Korting krijgen voor het dragen van een wapen, een blik eten inleveren voor korting op een frietje, en minder betalen in het restaurant vanwege je welgemanierde kinderen. Creatieve kortingsacties zijn
volgens website Vouchercode.nl een wereldwijde rage aan het worden.

Toon je wapen
Bezoekers van het café Langtry in Minnesota krijgen 15 procent korting op een maaltijd als ze een wapen bij zich hebben. Gasten die het wapen zichtbaar dragen, ontvangen maar liefst 25 procent korting. Met deze kortingsactie wil de eigenaar laten zien dat hij achter het huidige wapenbeleid van de Verenigde Staten staat. Café Langtry was de eerste, maar inmiddels niet meer het enige restaurant in de Verenigde Staten die deze korting hanteert; in Portland brengt 80 procent van de klandizie zijn pistool mee naar de pizzeria in ruil voor korting. De eigenaar van deze winkel heeft het idee overgenomen van een frozen yoghurt store in Utah.

Goedkopere friet door blikgroenten
Gasten van het Eethuisje in Hierden krijgen in ruil voor een blik voedsel, korting op een frikadel speciaal of patatje oorlog. Met deze actie helpt de snackbar de Voedselbank uit het betreffende dorp. Iedere week krijgt het eethuis een lijst met voedingsmiddelen die de Voedselbank tekort komt.

Brave kinderen, lagere rekening
In de staat Washington gaf een restaurateur onlangs korting aan een gezin met goed opgevoede kinderen. De kinderen van 2, 3 en 8 jaar gedroegen zich tijdens het diner zo voorbeeldig, dat de ouders complimenten kregen van het personeel. Daarnaast kregen zij een bak ijs van het huis en als kers op de taart ontving de familie ook nog een kleine korting die op de bon stond vermeld onder de rubriek ‘goed gedragende kinderen’.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: