Vraag naar horecamedewerkers fors gestegen

23 december 2014 |
Vraag naar horecamedewerkers fors gestegen

De vraag naar horecamedewerkers is het afgelopen jaar fors gestegen met maar liefst 106 procent. Dit meldt Monsterboard.nl. Ook opvallend
was de groeiende vraag naar starters. Het aantal vacatures voor medewerkers met minder dan 1 jaar ervaring verdubbelde ruim (+109%).

Groeiend vertrouwen zet door
De sterk groeiende vraag naar horecamedewerkers laat zien dat de consument positiever gestemd is en weer wat meer bereid is om geld uit te geven. En de toegenomen belangstelling voor projectmedewerkers is een signaal van vertrouwen bij werkgevers. Er worden blijkbaar weer nieuwe activiteiten opgestart. Dit beeld werd al zichtbaar in het laatste kwartaal van 2013 maar de trend heeft duidelijk doorgezet. Het patroon van groei was in het hele land te zien. Maar met name in de provincies Zeeland (+77%), Drenthe (+70%) en Friesland (+61%) nam het aantal banen fors toe ten opzichte van 2013.

Ook meer werkzoekenden in horeca
Hoewel secretaresse ook in 2014 de meest gezochte baan is voor werkzoekenden, zijn opvallende stijgers in de top 10 dit jaar de horeca (nr. 4), chauffeur (nr.6) en koerier (nr. 10). Daarnaast valt op dat werkzoekenden steeds vaker mobiel op zoek gaan naar een nieuwe baan. In 2012 zocht nog 15% van de bezoekers mobiel naar vacatures op Monsterboard, in 2013 was dit al 25% en dit jaar bedroeg het aantal mobiele bezoeken 30%.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: