Vraag naar horecamedewerkers fors gestegen

23 december 2014
Vraag naar horecamedewerkers fors gestegen

De vraag naar horecamedewerkers is het afgelopen jaar fors gestegen met maar liefst 106 procent. Dit meldt Monsterboard.nl. Ook opvallend
was de groeiende vraag naar starters. Het aantal vacatures voor medewerkers met minder dan 1 jaar ervaring verdubbelde ruim (+109%).

*Groeiend vertrouwen zet door*
De sterk groeiende vraag naar horecamedewerkers laat zien dat de consument positiever gestemd is en weer wat meer bereid is om geld uit te geven. En de toegenomen belangstelling voor projectmedewerkers is een signaal van vertrouwen bij werkgevers. Er worden blijkbaar weer nieuwe activiteiten opgestart. Dit beeld werd al zichtbaar in het laatste kwartaal van 2013 maar de trend heeft duidelijk doorgezet. Het patroon van groei was in het hele land te zien. Maar met name in de provincies Zeeland (+77%), Drenthe (+70%) en Friesland (+61%) nam het aantal banen fors toe ten opzichte van 2013.

*Ook meer werkzoekenden in horeca*
Hoewel secretaresse ook in 2014 de meest gezochte baan is voor werkzoekenden, zijn opvallende stijgers in de top 10 dit jaar de horeca (nr. 4), chauffeur (nr.6) en koerier (nr. 10). Daarnaast valt op dat werkzoekenden steeds vaker mobiel op zoek gaan naar een nieuwe baan. In 2012 zocht nog 15% van de bezoekers mobiel naar vacatures op Monsterboard, in 2013 was dit al 25% en dit jaar bedroeg het aantal mobiele bezoeken 30%.

~Christel Tuin~

Overig nieuws