Vraag naar gezonde lunch groeit

4 maart 2015 |
Vraag naar gezonde lunch groeit<

Ruim de helft (58%) van de Nederlandse werkgevers doet er niets aan om gezond eten op de werkvloer te stimuleren. Dit terwijl 36 procent
van de werknemers aangeeft dit wel te willen. Zeeuwse werknemers hebben het meest behoefte aan een alternatief voor de kroket. Bijna de helft van de Zeeuwen zegt gezonder te willen lunchen. In Drenthe is men meer tevreden: daar vindt ruim 88 procent het middagmaal wel best zoals het is. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest uitgevoerd door Multiscope onder 1.003 werkende Nederlanders naar het lunchgedrag op het werk. Is er een vergelijking met de vraag naar gezondere lunches binnen de horeca?

Lunchen is sociaal
Het maken van een gezonde lunchkeuze lijkt voor een deel een imagokwestie. Eén op de tien werknemers zegt gezonder te eten in het bijzijn van collega’s. Ook wordt in bijzijn van anderen langzamer gegeten, waardoor mensen sneller een verzadigd gevoel krijgen. Anouk Kogelman van Eurest: ‘Als werkgever doe je er goed aan om een ruimte in te richten waar gezamenlijk geluncht kan worden. Dit is niet alleen goed voor de sociale interactie, maar het blijkt ook dat mensen er gezonder én bewuster van gaan eten.’

Kroketten en pindakaas
Naast een verantwoorde soep of quinoasalade is de traditionele vette hap nog altijd te zien op ’s lands bedrijfsmenu’s. De kroket is het favoriete guilty pleasure tijdens de Nederlandse werklunch, gevolgd door de tosti. Ook zijn Nederlanders koningen van de ‘foute’ belegcombinaties, waarbij het ingrediënt pindakaas vaak de hoofdrol speelt. Kogelman: "Ondanks de behoefte om gezond te eten, kiezen we vaak genoeg voor een ongezonde snack. Door te informeren over goede en gezonde alternatieven, maak je medewerkers bewust en worden zij gestimuleerd om gezonder te eten."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: