Vraag naar gezonde lunch groeit

4 maart 2015 |
Vraag naar gezonde lunch groeit<

Ruim de helft (58%) van de Nederlandse werkgevers doet er niets aan om gezond eten op de werkvloer te stimuleren. Dit terwijl 36 procent
van de werknemers aangeeft dit wel te willen. Zeeuwse werknemers hebben het meest behoefte aan een alternatief voor de kroket. Bijna de helft van de Zeeuwen zegt gezonder te willen lunchen. In Drenthe is men meer tevreden: daar vindt ruim 88 procent het middagmaal wel best zoals het is. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest uitgevoerd door Multiscope onder 1.003 werkende Nederlanders naar het lunchgedrag op het werk. Is er een vergelijking met de vraag naar gezondere lunches binnen de horeca?

Lunchen is sociaal
Het maken van een gezonde lunchkeuze lijkt voor een deel een imagokwestie. Eén op de tien werknemers zegt gezonder te eten in het bijzijn van collega’s. Ook wordt in bijzijn van anderen langzamer gegeten, waardoor mensen sneller een verzadigd gevoel krijgen. Anouk Kogelman van Eurest: ‘Als werkgever doe je er goed aan om een ruimte in te richten waar gezamenlijk geluncht kan worden. Dit is niet alleen goed voor de sociale interactie, maar het blijkt ook dat mensen er gezonder én bewuster van gaan eten.’

Kroketten en pindakaas
Naast een verantwoorde soep of quinoasalade is de traditionele vette hap nog altijd te zien op ’s lands bedrijfsmenu’s. De kroket is het favoriete guilty pleasure tijdens de Nederlandse werklunch, gevolgd door de tosti. Ook zijn Nederlanders koningen van de ‘foute’ belegcombinaties, waarbij het ingrediënt pindakaas vaak de hoofdrol speelt. Kogelman: "Ondanks de behoefte om gezond te eten, kiezen we vaak genoeg voor een ongezonde snack. Door te informeren over goede en gezonde alternatieven, maak je medewerkers bewust en worden zij gestimuleerd om gezonder te eten."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: