Vorstelijke start van nieuw Tour Culinair seizoen

Events 25 april 2023
Vorstelijke start van nieuw Tour Culinair seizoen

Zondag 16 april 2023 stond de eerste rit van Tour Culinair op het programma. Na een kort welkomstwoord van TC voorzitter Richard Francke in de bar van Kasteel Maurick in Vught, maakten de renners zich klaar. Burgemeester Roderick van Morsel van de gemeente Vught was bereid gevonden om het startsein te geven.

Na een korte speech en een druk op de toeter, ging het peloton van start voor een rit van 65 kilometer door Brabant. De afsluitende culinaire lunch vond plaats in het onlangs vernieuwde restaurant Hendrik van het kasteel. Van 17 t/m 20 juni zal Tour Culinair het grote jaarevenement organiseren in Groningen. NH Hotel Groningen is die dagen de basis voor het peloton.

Sportief én zakelijk rendement

Met 41 jaar is Tour Culinair een van de oudste en bekendste netwerkplatforms in de horeca. In 1984 werd het peloton ‘weggeschoten’ door Prins Bernard, ook Hans Wiegel en Erica Terpstra hebben die rol wel eens vervuld. Tegenwoordig zijn er vaak burgemeesters en profwielrenners bij de start of finish aanwezig. De leden van de Tour Culinair zijn beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. Volgens voorzitter Richard Francke is sporten cruciaal voor ondernemers om binnen het eigen bedrijf tot goede prestaties te komen. "Sporten en ondernemen zijn in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden, zeker in onze hectische bedrijfstak. In dit vak moet je lichamelijk en geestelijk fit zijn." Een ander belangrijk doel van de Tour Culinair is het uitwisselen van kennis. Francke: "Wij zijn een fietsende studieclub. Ondernemers nemen dagelijks talloze beslissingen: over investeringen, personeel, overnames, financiering, contracten, noem maar op. En dan hebben ze ook nog eens te maken met ingewikkelde regelgeving. Het helpt ontzettend als je hoort hoe een ander het doet. Een ritje op de fiets kan je zomaar een paar duizend euro opleveren."

Tour Culinair iets voor jou?

Het peloton heeft nog ruimte voor sportieve ondernemers werkzaam binnen Horeca en Toerisme. De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar fietsen en culinair genieten bij elkaar komen: een voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 130 kilometer per dag gefietst wordt en een najaarsklassieker. Naast de Tour wordt er jaarlijks een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen. Interesse in deelname aan de Tour Culinair? Kijk op tourculinair.nl voor alle gegevens.

Overig nieuws