Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

1 augustus 2016 | Linda Groothuijse

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aan voerde.

Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The Planet, het driedaagse Slow Food Youth Network event op de wereldtentoonstelling in Milaan en doorliep de YFM Academie, de opleiding van YFM. Daarnaast vertegenwoordigde hij YFM tijdens It’s the food, my friend!, een jaarlijks terugkerende debatreeks in de Rode Hoed.

Jorrit: “YFM is een beweging waar koks, producenten en consumenten elkaar inspireren. Er is geen ruimte voor dogma’s, maar wel voor verbindingen. Met dat gegeven wil ik de komende tijd onze generatie nog meer stimuleren om het voedselsysteem te verbeteren. Wij creeëren onze eigen toekomst en hebben samen de kans om deze te vormen.”

Met de aanstelling van Jorrit zal Joszi Smeets YFM verlaten. Joszi was sinds 2012 bij YFM betrokken en werd in 2014 directeur. Zij zal zich de komende tijd gaan richten op haar nieuwe bedrijf Food Hub.

Joszi: “Ik ben trots op onze beweging: Na zeven jaar staat YFM bij heel voedsel Nederland op de kaart en overal zijn regionale YFM’s actief. De YFM Academie staat steviger dan ooit en het bereik van de #voedselonderwijs campagne laat zien hoeveel impact YFM kan hebben. Ik weet zeker dat de beweging alleen maar mooier wordt onder leiding van Jorrit. Jorrit heeft als boerenzoon namelijk precies door waar het schuurt in ons voedselsysteem. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie YFM’ers, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Jorrit Kiewik (1992) groeide op op een melkveehouderij in Enschede. Tijdens zijn opleiding Agrarisch Ondernemerschap aan de Aeres Hogeschool Dronten werd hij continue geconfronteerd met de knelpunten binnen ons voedselsysteem. Van de plaats van de producent in de keten, tot de waarde van voedsel in onze maatschappij en de kennis over eten. Naast zijn master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit werkte hij bij Het Portaal als Community Manager aan The Milk Story, een platform dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: