Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

Auteur: Linda Groothuijse
Personeel 1 augustus 2016
Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aan voerde.

Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The Planet, het driedaagse Slow Food Youth Network event op de wereldtentoonstelling in Milaan en doorliep de YFM Academie, de opleiding van YFM. Daarnaast vertegenwoordigde hij YFM tijdens It’s the food, my friend!, een jaarlijks terugkerende debatreeks in de Rode Hoed.

Jorrit: “YFM is een beweging waar koks, producenten en consumenten elkaar inspireren. Er is geen ruimte voor dogma’s, maar wel voor verbindingen. Met dat gegeven wil ik de komende tijd onze generatie nog meer stimuleren om het voedselsysteem te verbeteren. Wij creeëren onze eigen toekomst en hebben samen de kans om deze te vormen.”

Met de aanstelling van Jorrit zal Joszi Smeets YFM verlaten. Joszi was sinds 2012 bij YFM betrokken en werd in 2014 directeur. Zij zal zich de komende tijd gaan richten op haar nieuwe bedrijf Food Hub.

Joszi: “Ik ben trots op onze beweging: Na zeven jaar staat YFM bij heel voedsel Nederland op de kaart en overal zijn regionale YFM’s actief. De YFM Academie staat steviger dan ooit en het bereik van de #voedselonderwijs campagne laat zien hoeveel impact YFM kan hebben. Ik weet zeker dat de beweging alleen maar mooier wordt onder leiding van Jorrit. Jorrit heeft als boerenzoon namelijk precies door waar het schuurt in ons voedselsysteem. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie YFM’ers, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Jorrit Kiewik (1992) groeide op op een melkveehouderij in Enschede. Tijdens zijn opleiding Agrarisch Ondernemerschap aan de Aeres Hogeschool Dronten werd hij continue geconfronteerd met de knelpunten binnen ons voedselsysteem. Van de plaats van de producent in de keten, tot de waarde van voedsel in onze maatschappij en de kennis over eten. Naast zijn master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit werkte hij bij Het Portaal als Community Manager aan The Milk Story, een platform dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Overig nieuws