Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

1 augustus 2016 | Linda Groothuijse

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aan voerde.

Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The Planet, het driedaagse Slow Food Youth Network event op de wereldtentoonstelling in Milaan en doorliep de YFM Academie, de opleiding van YFM. Daarnaast vertegenwoordigde hij YFM tijdens It’s the food, my friend!, een jaarlijks terugkerende debatreeks in de Rode Hoed.

Jorrit: “YFM is een beweging waar koks, producenten en consumenten elkaar inspireren. Er is geen ruimte voor dogma’s, maar wel voor verbindingen. Met dat gegeven wil ik de komende tijd onze generatie nog meer stimuleren om het voedselsysteem te verbeteren. Wij creeëren onze eigen toekomst en hebben samen de kans om deze te vormen.”

Met de aanstelling van Jorrit zal Joszi Smeets YFM verlaten. Joszi was sinds 2012 bij YFM betrokken en werd in 2014 directeur. Zij zal zich de komende tijd gaan richten op haar nieuwe bedrijf Food Hub.

Joszi: “Ik ben trots op onze beweging: Na zeven jaar staat YFM bij heel voedsel Nederland op de kaart en overal zijn regionale YFM’s actief. De YFM Academie staat steviger dan ooit en het bereik van de #voedselonderwijs campagne laat zien hoeveel impact YFM kan hebben. Ik weet zeker dat de beweging alleen maar mooier wordt onder leiding van Jorrit. Jorrit heeft als boerenzoon namelijk precies door waar het schuurt in ons voedselsysteem. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie YFM’ers, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Jorrit Kiewik (1992) groeide op op een melkveehouderij in Enschede. Tijdens zijn opleiding Agrarisch Ondernemerschap aan de Aeres Hogeschool Dronten werd hij continue geconfronteerd met de knelpunten binnen ons voedselsysteem. Van de plaats van de producent in de keten, tot de waarde van voedsel in onze maatschappij en de kennis over eten. Naast zijn master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit werkte hij bij Het Portaal als Community Manager aan The Milk Story, een platform dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: