Voorselectie NK Oestersteken in Villa Westend

9 mei 2016 |
Voorselectie NK Oestersteken in Villa Westend<

Nog iets meer dan een week en dan zal op 13 mei tijdens de tweede editie van Villa's Culinair Wijntheater Weekend op het stadsstrand van
Villa Westend in Velserbroek, de 2e voorselectie van het NK Oestersteken gaan plaatsvinden.

NK Oestersteken
In het Wijntheater van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek, zullen verschillende dames en heren om 19:00 uur gaan strijden om een finale plek begin oktober tijdens de bekende horecabeurs BBB in de MECC Maastricht. Deze dag zal in het teken staan van oesters voor 1 euro en het NK oestersteken.

Schuilt er ook in jou een oesterman of vrouw en durf je de uitdaging aan?
Er is nog ruimte voor dames en/of heren die willen deelnemen aan de laatste voorronde. Deelname is gratis en je maakt kans op deelname naar het EK (European Oyster Opening Championships) en WK (Oyster Opening World Cup).

Tijdens het Pinksterweekend van 13 mei t/m 16 mei zullen de bezoekers van dit evenement worden verrast met heerlijke culinaire lekkernijen bereidt door beroemde topchefs en kunnen zij bij het Wijntheater terecht voor een mooie selectie aan wijnen van Hans Moolenaar. Zij hebben samen een wijnkaart gemaakt met wel 17 verschillende wijnen per glas en per fles. Bekende vinologen zullen dagelijks vanaf 14:00 uur presentaties en workshops geven.
Denk aan: glasproeverijen, de 'natte oestershow' of Groote Hans Moolenaarshow. Dit alles terwijl de gastheren en- dames in gekke vintage kleding samen met de vinyl-dj's zorgen voor een ongedwongen sfeer.

Aanmelden
Aanmelden voor de tweede voorronde op 13 mei 2016 kan via onderstaande link: www.wijntheater.nl/noordholland-nk-oestersteken Bekijk ook eens deze film van het NK Oestersteken tijdens de succesvolle eerste editie van Villa's Culinair Wijntheater van 2015: https://www.youtube.com/watch?v=B_DP_9iWCk4
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: