Voorjaarsvakantie: doe er wat mee!

26 februari 2014 |
Voorjaarsvakantie: doe er wat mee!<

Voor een groot deel van Nederland is de voorjaarsvakantie aangebroken. Het startsein voor veel mensen om wat leuks te gaan doen met de kinderen. Speelt u hier al op in? Wij ontvingen
berichten dat er veel collega's van u zijn die, met het oog op de jeugdige bezoekers en hun ouders, leuke kinderactiviteiten georganiseerd hebben.

Wat extra inspiratie
Bel naar de lokale media (mailen of een brief schrijven mag ook) en vertel wat uw plannen zijn in de voorjaarsvakantie. Stuur een goede foto via de e-mail en bedenk een ludieke actie. Zodoende weet men wat u doet om de vakantie op te fleuren. Enkele voorbeelden: schminken voor de kleintjes, gecombineerd met een zelf te versieren pannenkoek. Of wat dacht u van een kinderdisco en wat leuke tafels met kleurplaten? En dat hoeft niet allemaal in de vakantie hoor, Zandfoort aan de Eem in Amersfoort heeft namelijk tweemaal per maand een poppenkast voor de kleintjes. Moet je eens kijken hoeveel ouders daar op afkomen!

Hoeft niet veel te kosten
Het hoeft allemaal niet veel te kosten. Een paar kleurplaten en stiften. Of oom Gerard die zich verkleedt als clown. Zomaar een paar suggesties. Feit is wel, dat juist deze vakanties door de horeca vaak vergeten worden en dat er niet handig op wordt ingespeeld. Zowel de kaart als de activiteiten en openingstijden kunt u tijdelijk prima aanpassen aan de vakantieperiode. Het levert u blije gezichten, een hogere omzet en wellicht een herhalingsbezoek op. Investeer in de kinderen en de ouders komen mee.

Gratis overzicht
Wilt u er de volgende keer tijdig bij zijn? Download dan hier gratis de Arrangementenkalender. Zo mist u nooit meer een feestdag of vakantie.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: