Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

15 maart 2019 | Thijs Jacobs

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rotterdam, kunnen gasten genieten van verrassende gerechten van gevestigde chefs en nieuw kooktalent uit binnen- en buitenland. De avonden van FC Rotterdam hebben elk een uniek en verrassend thema waarvoor het publiek – als bij een club – een kaartje koopt.

Eten met een context

Eten bij FC Rotterdam geeft het gevoel van een avondje uit in een club. De ‘leden’ kopen een kaartje voor een bepaald programma en worden de hele avond verrast met eten en drinken binnen een thema. FC Rotterdam is een eetclub voor liefhebbers van originele food concepten, met menu’s die speciaal worden samengesteld en bereid door de beste chefs en nieuw talent. Oftewel: eten binnen een context, waarbij het keukenteam, de gerechten en mooie producten de sterren zijn. Ook lezingen, samplings, presentaties, lanceringen van kookboeken, muziek en theater staan op het menu van FC Rotterdam.

Thema-avonden

Het sociale aspect van eten staat bij FC Rotterdam voorop: samen genieten van bijzondere en sfeervolle avonden met telkens een wisselend thema. Zoals een (eet)film plus bijbehorend diner tijdens Cinema Culinair. Of een Seventies Classic Night: een avondvullend programma waarbij muziek en gerechten uit die tijd centraal staan. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Tournedos Rossini gegeten? Ook een ‘ouderwetsch’ diner dansant en speciale avonden rond de wereldkeuken komen op het programma. De programmering van FC Rotterdam is in handen van Léon Keekstra die zijn sporen in de (Rotterdamse) horeca en cultuur heeft verdiend.

Vers, verantwoord en respect voor de wereld om ons heen zijn belangrijke aspecten voor FC Rotterdam. Een samenwerking met lokale chefs en streekproducten is bijna vanzelfsprekend: Rotterzwam en Rechtstreex, met de lekkerste producten uit de regio, bevinden zich ook in De KROON Rotterdam.

Het restaurant

In het restaurant van FC Rotterdam komt de industriële sfeer van het pand terug. Zo staan er onder andere regel- en meetapparatuur die ooit door het bedrijf in gebruik waren. De lichte en open ruimte heeft een typische Rotterdamse look & feel, met een hoog plafond, staal en glas, een open keuken en een gezellige bar. Het restaurant heeft een flexibele indeling waarbij het meubilair telkens varieert, met soms ronde tafels en een andere keer een lange stamtafel. Ook is er een groot en zonovergoten terras op het zuiden. Binnen en buiten is er plek voor zo’n driehonderd gasten.

Verzamelgebouw De KROON

De KROON Rotterdam biedt ruimte voor makers, denkers en doeners en is gelegen op een bedrijfsverzamelgebied aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. Het gebouw, waarin de geschiedenis van de Rotterdamse elektrotechniek nog te proeven is, kreeg na honderd jaar een nieuwe invulling en is getransformeerd tot nieuwe Rotterdamse hotspot waar grote en kleine ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren.

Over Food for Thought

Food for Thought heeft een passie voor horeca op bijzondere locaties. Om tot een passende horeca-invulling te komen wordt een concept op maat gemaakt dat past bij de plek, de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever. Bij Food for Thought draait het niet alleen om lekker eten, maar vooral om het genieten en de beleving. Food for Thought levert tevens een bijdrage aan het vormgeven van onze samenleving, en richt zich specifiek op de groep mensen die moeite heeft om aan te haken in onze steeds snellere en veranderende maatschappij. Zo helpt het hen middels een intern programma om vaardigheden, zelfvertrouwen en een cv op te bouwen om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: