Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

15 maart 2019 | Thijs Jacobs

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rotterdam, kunnen gasten genieten van verrassende gerechten van gevestigde chefs en nieuw kooktalent uit binnen- en buitenland. De avonden van FC Rotterdam hebben elk een uniek en verrassend thema waarvoor het publiek – als bij een club – een kaartje koopt.

Eten met een context

Eten bij FC Rotterdam geeft het gevoel van een avondje uit in een club. De ‘leden’ kopen een kaartje voor een bepaald programma en worden de hele avond verrast met eten en drinken binnen een thema. FC Rotterdam is een eetclub voor liefhebbers van originele food concepten, met menu’s die speciaal worden samengesteld en bereid door de beste chefs en nieuw talent. Oftewel: eten binnen een context, waarbij het keukenteam, de gerechten en mooie producten de sterren zijn. Ook lezingen, samplings, presentaties, lanceringen van kookboeken, muziek en theater staan op het menu van FC Rotterdam.

Thema-avonden

Het sociale aspect van eten staat bij FC Rotterdam voorop: samen genieten van bijzondere en sfeervolle avonden met telkens een wisselend thema. Zoals een (eet)film plus bijbehorend diner tijdens Cinema Culinair. Of een Seventies Classic Night: een avondvullend programma waarbij muziek en gerechten uit die tijd centraal staan. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Tournedos Rossini gegeten? Ook een ‘ouderwetsch’ diner dansant en speciale avonden rond de wereldkeuken komen op het programma. De programmering van FC Rotterdam is in handen van Léon Keekstra die zijn sporen in de (Rotterdamse) horeca en cultuur heeft verdiend.

Vers, verantwoord en respect voor de wereld om ons heen zijn belangrijke aspecten voor FC Rotterdam. Een samenwerking met lokale chefs en streekproducten is bijna vanzelfsprekend: Rotterzwam en Rechtstreex, met de lekkerste producten uit de regio, bevinden zich ook in De KROON Rotterdam.

Het restaurant

In het restaurant van FC Rotterdam komt de industriële sfeer van het pand terug. Zo staan er onder andere regel- en meetapparatuur die ooit door het bedrijf in gebruik waren. De lichte en open ruimte heeft een typische Rotterdamse look & feel, met een hoog plafond, staal en glas, een open keuken en een gezellige bar. Het restaurant heeft een flexibele indeling waarbij het meubilair telkens varieert, met soms ronde tafels en een andere keer een lange stamtafel. Ook is er een groot en zonovergoten terras op het zuiden. Binnen en buiten is er plek voor zo’n driehonderd gasten.

Verzamelgebouw De KROON

De KROON Rotterdam biedt ruimte voor makers, denkers en doeners en is gelegen op een bedrijfsverzamelgebied aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. Het gebouw, waarin de geschiedenis van de Rotterdamse elektrotechniek nog te proeven is, kreeg na honderd jaar een nieuwe invulling en is getransformeerd tot nieuwe Rotterdamse hotspot waar grote en kleine ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren.

Over Food for Thought

Food for Thought heeft een passie voor horeca op bijzondere locaties. Om tot een passende horeca-invulling te komen wordt een concept op maat gemaakt dat past bij de plek, de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever. Bij Food for Thought draait het niet alleen om lekker eten, maar vooral om het genieten en de beleving. Food for Thought levert tevens een bijdrage aan het vormgeven van onze samenleving, en richt zich specifiek op de groep mensen die moeite heeft om aan te haken in onze steeds snellere en veranderende maatschappij. Zo helpt het hen middels een intern programma om vaardigheden, zelfvertrouwen en een cv op te bouwen om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: