Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

15 maart 2019 | Thijs Jacobs

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rotterdam, kunnen gasten genieten van verrassende gerechten van gevestigde chefs en nieuw kooktalent uit binnen- en buitenland. De avonden van FC Rotterdam hebben elk een uniek en verrassend thema waarvoor het publiek – als bij een club – een kaartje koopt.

Eten met een context

Eten bij FC Rotterdam geeft het gevoel van een avondje uit in een club. De ‘leden’ kopen een kaartje voor een bepaald programma en worden de hele avond verrast met eten en drinken binnen een thema. FC Rotterdam is een eetclub voor liefhebbers van originele food concepten, met menu’s die speciaal worden samengesteld en bereid door de beste chefs en nieuw talent. Oftewel: eten binnen een context, waarbij het keukenteam, de gerechten en mooie producten de sterren zijn. Ook lezingen, samplings, presentaties, lanceringen van kookboeken, muziek en theater staan op het menu van FC Rotterdam.

Thema-avonden

Het sociale aspect van eten staat bij FC Rotterdam voorop: samen genieten van bijzondere en sfeervolle avonden met telkens een wisselend thema. Zoals een (eet)film plus bijbehorend diner tijdens Cinema Culinair. Of een Seventies Classic Night: een avondvullend programma waarbij muziek en gerechten uit die tijd centraal staan. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Tournedos Rossini gegeten? Ook een ‘ouderwetsch’ diner dansant en speciale avonden rond de wereldkeuken komen op het programma. De programmering van FC Rotterdam is in handen van Léon Keekstra die zijn sporen in de (Rotterdamse) horeca en cultuur heeft verdiend.

Vers, verantwoord en respect voor de wereld om ons heen zijn belangrijke aspecten voor FC Rotterdam. Een samenwerking met lokale chefs en streekproducten is bijna vanzelfsprekend: Rotterzwam en Rechtstreex, met de lekkerste producten uit de regio, bevinden zich ook in De KROON Rotterdam.

Het restaurant

In het restaurant van FC Rotterdam komt de industriële sfeer van het pand terug. Zo staan er onder andere regel- en meetapparatuur die ooit door het bedrijf in gebruik waren. De lichte en open ruimte heeft een typische Rotterdamse look & feel, met een hoog plafond, staal en glas, een open keuken en een gezellige bar. Het restaurant heeft een flexibele indeling waarbij het meubilair telkens varieert, met soms ronde tafels en een andere keer een lange stamtafel. Ook is er een groot en zonovergoten terras op het zuiden. Binnen en buiten is er plek voor zo’n driehonderd gasten.

Verzamelgebouw De KROON

De KROON Rotterdam biedt ruimte voor makers, denkers en doeners en is gelegen op een bedrijfsverzamelgebied aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. Het gebouw, waarin de geschiedenis van de Rotterdamse elektrotechniek nog te proeven is, kreeg na honderd jaar een nieuwe invulling en is getransformeerd tot nieuwe Rotterdamse hotspot waar grote en kleine ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren.

Over Food for Thought

Food for Thought heeft een passie voor horeca op bijzondere locaties. Om tot een passende horeca-invulling te komen wordt een concept op maat gemaakt dat past bij de plek, de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever. Bij Food for Thought draait het niet alleen om lekker eten, maar vooral om het genieten en de beleving. Food for Thought levert tevens een bijdrage aan het vormgeven van onze samenleving, en richt zich specifiek op de groep mensen die moeite heeft om aan te haken in onze steeds snellere en veranderende maatschappij. Zo helpt het hen middels een intern programma om vaardigheden, zelfvertrouwen en een cv op te bouwen om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: